20 грешки, които правим на първа среща

  • Сподели:
20 грешки, които правим на първа среща

Има моменти от живота ни, в които ангажираме всичките си сетива, започваме да играем роли и като цяло се стремим да бъдем харесани от другите. Срещите са изключително трудни и особено, ако са с хора, които за пръв път виждаме, тогава трябва да дадем най-доброто от себе си, за да остане впечатлен човекът срещу нас. Но докато се стараем да създадем по впечатляващ образ за останалите, допускаме и някои грешки. Нека разгледаме какви грешки допускаме, когато излизаме на срещи, с очакването да намерим подходящия партньор.


1. Доверяваме се на човека срещу нас още преди да сме го опознали достатъчно добре.
2. Смятаме, че разполагаме с много време, в което да пресеем претендентите си, но докато избираме прекалено дълго, обикновено губим нишката и попадаме - от трън, та на глог.
3. Изградили сме в главата си образ как точно трябва да изглежда перфектният партньор и очакваме точно с него да се срещнем, но в крайна сметка оставаме безкрайно разочаровани.

4. Когато сме на среща се стремим да игнорираме недостатъци и увлечения на човека срещу нас, които на по-късен етап ни изиграват лоша шега.
5. Смятаме, че не съществува перфектен партньор за нас.
6. Опитваме се да се направим на по-умни, по-добри, по-усмихнати и по-мили. Поставяме си маска, която евентуално би се харесала от човека срещу нас.
7. Вглъбяваме се в качествата, които трябва да притежава перфектният партньор за нас и пропускаме много възможности.

8. Стремим се да се правим на такива хора, каквито не сме – по-заможни, по-преуспели и по-секси.
9. Забравяме за прекрасните качества, които притежаваме и които всъщност ни правят истински специални.
10. Стремим се да намерим някой, просто защото не искаме да сме сами. И не ни е нужно време, в което да избираме, просто се хващаме с първия човек в списъка.
11. Не вярваме, че може да ни се случи нещо хубаво и да попаднем на стойностен и прекрасен човек. А обикновено, когато сме настроени негативно, предизвикваме и негативни хора към нас.

12. Тръгваме за срещата без желание и без настроение, защото смятаме, че тя ще бъде поредния провал в живота ни.
13. Споделяме повече отколкото е нужно. По този начин можем, хем да отегчим човека срещу нас, хем да го отблъснем.
14. Не изслушваме човека срещу нас и не се стремим наистина да го опознаем.
15. Впечатлени сме изцяло от външния вид на другия и не смятаме за нужно да отделим време, за да го опознаем. Грешка е да съдим по-корицата, за стойността на книгата, така е и с хората.

16. Започваме да се изпълваме с прекалено силни емоции, разтреперваме се, изпотяваме се и не успяваме да чуем собствените си мисли.
17. Притеснени сме как ще ни възприеме и дали ще ни хареса човекът, с който сме излезли на среща и до такава степен забиваме, че си забравяме речта и в очите му изглеждаме като пълни глупаци.
18. Стремим се да бъдем харесани, заради материалните придобивки, които сме спечелили, а не заради духовната красота, която носим винаги със себе си. Забравяме за стойността на качествата, които притежаваме.

19. Арогантни сме с човека срещу нас, като по този начин се стремим да привлечем вниманието му, но това е голяма грешка.
20. Споделяме, как е приключила старата ни връзка – това също е грешка, която кара другия да си мисли, че още не сме превъзмогнали бившия си партньор.