6 безценни урока, на които всеки баща трябва да научи дъщеря си

  • Сподели:
6 безценни урока, на които всеки баща трябва да научи дъщеря си

Честно да си призная, когато бях малка за мен нямаше по-прекрасен мъж от баща ми и с гордост му заявявах, че един ден ще се оженя за него, той пък ми казваше с усмивка, че след време ще намеря точни човек за мен.

Бащата е пример, който остава в съзнанието на малкото момиче за цял живот. Ето защо трябва да даде на своята принцеса някои основни житейски уроци.

Тя заслужава най-доброто

Сигурни сме, че всеки татко иска най-доброто за своята малка дъщеря, но от особена важност е той да й помогне да го разбере. Таткото трябва да й покаже, че не бива да прави компромиси със своята личност.

Трябва да й обясни, че тя заслужава уважение, любов и признателност и че не бива да си губи времето с хора, които не я оценяват и се държат зле с нея. Бащата трябва самият той да уважава нейната индивидуалност, цели, стремежи и мечти.

Не трябва да се отказва от целите си

От особена важност е таткото да насърчава своята малка сладурана, да я научи да не се отказва, да бъде борбена и упорита и да посреща трудностите на живота с усмивка.

Бащата не бива да се страхува от провала на дъщеря си и трябва да я научи да не се страхува и тя, защото колкото повече грешки правим, толкова повече опит и знания трупаме.

Тя трябва да бъде независима

Това е може би един от най-ценните уроци. Едно момиче трябва да бъде независимо, да определя сама живота си и никой да не й диктува как трябва да го живее. Тя трябва да бъде научена да изкарва сама парите си, щастието й да не зависи от мъж и да следва своя собствен път.

Тя трябва да бъде дисциплинирана

Мацката трябва да бъде научена да планира времето си, да изпълнява обещанията си, да бъде усърдна, да си поставя приоритети. Тази самодисциплина в последствие ще доведе и до контрол над емоциите – качество, което е наистина безценно за всяка дама! Тук естествено основна роля играе бащата.

Истинската любов съществува

Представата за любов и семейство детето гради от отношенията на мама и тати вкъщи. Но конкретно в случая – съпругът трябва да се отнася топло, нежно и грижовно към жена си.

Ако прави обратното, то и дъщерята ще приеме, че грубостта и неуважението са нещо съвсем естествено, дори задължително в семейните отношения. И няма да сметне за странно, ако един ден нейният избраник бъде агресивен.