7 причини, поради които все още нямате гадже

  • Сподели:
7 причини, поради които все още нямате гадже

Понякога изглежда, че всички останали на планетата имат гаджета и са щастливи, а само вие сте сингъл. Това не е повод за притеснение. Не се паникьосвайте, а прочетете тези 7 причини, поради които все още нямате гадже. И може би Той или Тя ще се окажат точно на една ръка разстояние…

 

1. Потънали сте в работа

Животът понякога така се обръща, че не ви остава време за нищо друго, освен за работа. Особено ако не сте амбициозен човек, който иска да направи всичко. Връзката е голяма инвестиция във времето, енергията и емоциите, ако искате всичко да е както трябва. Какво му е готиното да си имаш партньор, ако си прекалено зает да прекарваш времето си с него? Ако нуждата ви от постижения в работата е по-голяма от тази да си имате гадже – не се напъвайте. Изчакайте подходящия момент, в който да се завърнете на арената за запознанства, но само тогава, когато има какво да предложите на отсрещната страна.

2. Цените много независимостта си

Двойките, които са в хармонични отношения, разбират необходимостта на всеки един от двамата за лично пространство и време. Психически силните хора не се страхуват от времето, което ще прекарат сами. Можете да имате връзка и да поддържате независимостта си; но всяка връзка се изисква някакво ниво на компромис (като се започне с това къде да отида на вечеря, до по-големи неща като ситуации, които могат да се случат във времето). Ако не сте готови за това ниво на ангажираност или искате да запазите пълна независимост при вземането на решения, това може да е причината да сте все още сингъл.

3. Трябва да се разберете сами себе си

Ако преминавате през голяма промяна в живота – като ново училище, нова работа, да живеете в нов град или каквото и да е, различно от обичайното ви ежедневие – това може да е причината да сте все още сингъл. Не е разумно да поканите нов партньор в живота си, ако имате много неща за дялкане и напасване към новостите. Отделете си време, докато се заселвате в новата си ситуация: любовта ще ви чака, когато сте готови.

4. Не можете да спрете да мислите за… бившия

Задържането на лоши чувства към бившия ви, ви спира да продължавате напред. Ако имате емоционален багаж, останал от предишна връзка, трябва да се освободите напълно от него, преди да се впуснете в нова авантюра. А може би все още изпитвате чувства към бившия, но той не отвръща на любовта ви. И това ви обърква. Изяснете си отношенията и ако нямате бъдеще като двойка, вземете си необходимото време, за да го забравите и давайте смело напред.

5. Не знаете какво искате

Вижданията ви за „перфектният“ човек за вас ще се променят с годините. Може да има моменти, когато сте объркани за това какво търсите в партньора си, и това е добре. Това ви помага да ходите на срещи с различни хора, което пък ще ви даде реална преценка за това – какво точно търсите у един партньор, за да се ориентирате „на пазара за свободни мъже/жени“.

6. Не се чувствате комфортно в тялото си

Липсата на увереност в себе си може да се отрази в това как се представяте (поза, мисли, поведения, всичко) пред бъдещите си гаджета. Бъдете уверени в тялото си, защото то е вашата машинка, която ви служи вярно, стига да я обичате и обгрижвате. Красотата е субективно понятие. Това, което виждате в огледалото е начинът по който се възприемате и тук на говорим за килограми, извивки и цвят на кожата. Това няма значение, ако се харесвате такъв, какъвто сте. Човек, обичайки тялото си, излъчва една сигурност и топлина, които могат да привлекат партньори към вас. А повярвайте – няма по-секси нещо от увереността.

7. Действията ви не отразяват думите ви

Ако постоянно говорите за това, че "просто искате да срещнете някой специален", но не правите нищо, за да се срещнете с него, то тогава не се чудете, че все още сте сингъл. Бъдещият ви партньор няма да се появи като с магическа пръчица. Ако го искаш, трябва да си го намериш! Или поне да излъчваш истински сигнали, че го търсиш. Може да си направите профил за запознанства, или да отидете в някой бар или дискотека, или просто паркирайте на някой паркинг, отидете дори в книжарница. И ако видите някой, който ви хваща окото – действайте, защото никой няма да ви гони.