9 знака, че сте в застой и в живота ви е крайно време за промяна

  • Сподели:
9 знака, че сте в застой и в живота ви е крайно време за промяна

Самият живот е непрекъснато движение и промяна, като пътуване на висока скорост с променящи се пейзажи през прозореца – можем да спрем и да огледаме, но след това се връщаме обратно в колата и продължаваме.

Да останем би означавало да се ограничим с този единствен пейзаж, лишавайки се от възможността да разберем какво ни очаква след тази спирка. Пътят е дълъг, но пък е отворен за всички, които искат да поемат по него, започвайки с една мъничка стъпка.

Блогърът Марк Черноф изброява 9 знака, които показват, че сме "слезли от колата", че сме в застой и се нуждаем от промяна. Спешно!

1. Не поемате отговорност за ситуацията, в която се намират

Повечето хора имат склонност да обвиняват лошите обстоятелства, неблагосклонната съдба и лошия късмет за ситуацията, в която се намират, и допуснатите грешки.

Малко са тези, които могат да си признаят, че положението им е всъщност директно следствие от изборите, които са направили, и решенията, които са взели.

2. Оставяте се на страховете си да ви контролирате

Никога не забравяйте, че да оставим на страховете си важната задача да управляват живота ни е най-голямото препятствие по пътя към успеха и щастието ни. Замислете се върху един важен факт: всеки страх е плод на нашето въображение.

3. Игнорирате своя вътрешен глас

Замисляте ли се за това колко пъти сте потискали своите вътрешни желания и най-съкровени копнежи? Резултатът от това е, че все по-рядко се чувствате истински жив, все по-често имате болезненото усещане, че вървите по собствения си път, че изпълнявате очакванията на другите.

4. Примирявате се с негативното

От значение е не това, което гледате, а това, което виждате. Най-голямата стена, която трябва да изкачите е тази, която сте изградили в собствения си ум. Ако не се научите да контролирате гледната си точка, в крайна сметка ще се окаже, че тя контролира вас.

Лошите емоции, мисли и чувства са като плевелите. Ако не ги премахвате старателно, те ще продължават да растат. Ето затова е толкова необходимо да поемете управлението на живота си, да повярвате в себе си, в пътя, по който дълбоко в сърцето си искате да поемете, но не ви достига смелост. Започнете да игнорирате тези, които ви обезкуражават. Старайте се да избягвате негативни навици, неща, хора и места.

5. Не умеете да цените това, което имате

Може би сутрин се събуждате с някои болки или тревоги… Но все пак се събуждате. Вероятно в живота ви е имало и по-добри дни, но е имало и по-лоши. Може би нямате всичко, което искате да имате, но пък разполагате с всичко необходимо, за да продължите напред. Животът не е съвършен, нито пък е справедлив, но е хубав и е нашият.

6. Тревожите се за неща, които са останали зад гърба ви

Няма как да подобрим състоянието си днес, ако живеем в миналото. Не се отдавайте на мисли и предположения "какво би станало, ако…". Това вече няма значение. Единственото, с което разполагате, е този момент – тук и сега. Не е нужно да знаете отговорите на всички въпроси, просто не спирайте да се движите, продължете пътуването си, фокусирайки се само в настоящето и давайки най-доброто от себе си.

7. Търсите щастието извън себе си

Няма да го намерите никъде другаде, освен във вас самите. Пробуждането, усвояването на определени житейски уроци не се състои в това да натрупаме познания, а в пълното осъзнаване на това кой си в момента,.

8. Имате навик да търсите преки пътища

Но преки пътеки към успеха и към сбъдването на мечтите ни просто няма. Един ден ще погледнете назад и ще разберете, че всичките ви постижения първоначално са били огромни предизвикателства. И точно така трябва да е, тъй като именно големите трудности са трамплинът за необикновените успехи. Всяка битка в живота ни се случва с причина – за да ни даде урок или опит.

9. Носите твърде много багаж със спомени, които ви причат да продължите напред

Всеки има преживявания, които така и не успява да преодолее напълно. Най-доброто, което можем да направим е да се освободим от тях бавно, замествайки ги с нови усещания и преживявания. Всичко е наред. Битката си заслужава. Все още има толкова много красота, която трябва да видите по пътя си напред…

По материали от marcandangel.com / Превод: Framar.bg