Absolut подготвя мащабно събитие през юни

  • Сподели:
Absolut подготвя мащабно събитие през юни

Вече тече трескава подготовка на фестивала Absolut Creative Space, посветен на креативността в полза на устойчивото развитие, който ще се проведе от 3 до 9 юни в София.

Специално за събитието пристига мащабна инсталация, създадена от рециклирани контейнери и oборудвана за създаване на идеи и провеждане на мултидисциплинарни събития, лекции, работилници и партита.

Absolut Creative Space ще се намира на удобна софийска локация и ще посрещне много лектори и вдъхновяващи личности от целия свят, които ще участват в събития и акции с някои от най-активните български неправителствени организации и брандове, за да създадат плътна фестивална програма от лекции, работилници, изложби и акции.

Всеки oт седемте дни във фестивалната програма ще бъде посветен на различна тема, свързана с креативността, насочена в устойчиво развитие. От 3 до 9 юни български и чужди лектори ще говорят и работят на теми като дигитален лайфстайл, дизайн на бъдещето, познаване и опазване на природата, занаятчийство, както и други важни за Absolut теми като културата на нощния живот.

Някои от първите акценти в програмата, засягащи изброените теми, са нощният кмет на Амстердам Мирик Милан, дигиталното студио Snask, дизайнерът на храна Marije Vogelzang и други.

Самото пространство, в което ще се проведе фестивалът, ще покаже нагледен пример за устойчиво приложение на дизайна чрез четирите контейнера за транспортиране на водка, рециклирани и оборудвани от шведската компания като мобилно пространство за съдаване на идеи и проекти.

Мащабната инсталация се използва за различни събития и проекти в много държави по света до сега и пристига в София директно от Швеция.

Още лектори и събития ще бъдат обявени скоро на сайта на събитието absolutcreativespace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15 лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма.

Absolut подготвя мащабно събитие през юни
Absolut подготвя мащабно събитие през юни

Мирик Милан работи в Община Амстердам като Нощен кмет

Absolut подготвя мащабно събитие през юни

Дизайнерът на храна Marije Vogelzang

Absolut подготвя мащабно събитие през юни

Дигиталното студио Snask