Адвокатката на Джони Деп, която се превърна в интернет знаменитост - Камил Васкес

  • Сподели:
Адвокатката на Джони Деп, която се превърна в интернет знаменитост - Камил Васкес

Милиони зрители по целия свят гледат съдебната битка между холивудските актьори Джони Деп и Амбър Хърд и докато драмата се разгръща, нова звезда влиза в светлината на прожекторите: адвокатът на г-н Деп, Камил Васкес.

Младата адвокатка от Калифорния привлече вниманието на милиони на фона на процеса за клевета, който клиентът ù заведе срещу бившата му съпруга.

37-годишната г-жа Васкес се превърна в малко вероятна и несъзнателна партньорка в събитията, печелейки фенове с острия си легален стил.

Тениски, украсени с нейното име и хаштагове, възхваляващи я, обикалят социалните мрежи.

Двуминутно видео на Васкес, която многократно прекъсва адвоката на Хърд, за да възрази – натрупа над 27 милиона гледания в TikTok само в рамките на няколко дни.

Вирусният клип дори предизвика пародии в социалните медии, в които потребителите "възразяват" на своите приятели и семейство в разговор. 

"Все още съм фен на Джони Деп", гласи един от многото туитове за нея. "Но съм и заклет фен на Камил Васкес".

Родена в Сан Франциско от кубинско-колумбийски родители, Васкес завършва Университета на Южна Калифорния през 2006 г., следван от Югозападното юридическо училище в Лос Анджелис, през 2010 г.

През последните четири години тя е сътрудник в Браун Рудник, високопрофилната адвокатска кантора, наета от Джони Деп да го представлява в делото му за клевета срещу Хърд за 50 милиона долара. Тя е един от деветте адвокати от фирмата, участващи в процеса.

Васкес е специализирана в съдебни спорове и арбитраж, като се фокусира върху представляването на ищците по дела за клевета - както прави и за Деп.

За новооткритите си поддръжници обаче Васкес е може би най-известна с многото си възражения и с поредицата от напрегнати разговори с Хърд.

В продължение на два дни кръстосан разпит Васкес се опита да постави под съмнение разказа на Хърд за проблемния ù брак с Деп с надеждата, че съдебните заседатели ще видят несъответствия в нейните твърдения.

Енергичната защита на Васкес спрямо Деп също я превърна в тема за дискусия в рамките на движението #MeToo срещу сексуалното насилие и тормоз.

Някои критици я обвиниха, че не вярва на твърденията на Хърд или дискредитира твърденията ù за насилие и тормоз.

"Поздравете Камил Васкес за това, че сама върна феминизма 50 години назад за по-малко от два часа. Историята няма да я запомни любезно", написа един потребител в Twitter. 

От друга страна, нейните поддръжници, я подкрепят да отстоява правата на мъжете, жертви на домашно насилие, и като потенциален модел за подражание.

Дали обаче популярността на Васкес сред привържениците на Деп се изразява в успех в съдебната зала, предстои да разберем.