Ако не искате да изпитате разочарование, спазвайте "Правилото на трите "НЕ"

  • Сподели:
Ако не искате да изпитате разочарование, спазвайте "Правилото на трите "НЕ"

Когато човек сам си създава митове, рано или късно те биват развенчани.

Ако не искате да изпитате разочарование, спазвайте "Правилото на трите "НЕ":

1. Не повишавайте важността на каквото и да било – нищо не е толкова важно, колкото ви изглежда.

2. Не си създавайте кумири – всъщност те са много по-земни, отколкото се представят.

3. Не разкрасявайте действителността – всичко е много по-прозаично. Стремете се винаги трезво да преценявате реалността.

Тълкуване:

Когато ви се струва, че някъде има нещо, а всъщност го няма, се появява излишен потенциал, който внася изкривяване в околната енергийна картина. Равновесните сили се стремят да отстранят възникналата нееднородност и в повечето случаи действието им е насочено към "развенчаване на митовете".

Например романтичният и мечтателен юноша си представя любимата си като "ангел с чиста красота". А всъщност се оказва, че тя е напълно земна, обича веселието и изобщо не е склонна да споделя трагичните мечтания на влюбения юноша.

Или жена рисува във въображението си портрета на идеалния мъж. Колкото по-твърдо е убедена, че той трябва да бъде точно такъв, толкова по-силен е излишният потенциал. А може да го заличи само субект с абсолютно противоположни качества.

И обратното: ако една жена активно мрази пиянството и грубиянщината, тя сякаш се хваща в капан и си намира алкохолик или грубиянин.

Човек получава онова, което активно не приема, и наопаки – ако започва излишно да идеализира нещо, равновесните сили го сблъскват със суровата действителност.

Вадим Зеланд, 69. Идеализирането, из "Принципи на транссърфинга"