Аниме сериали, свързани с хазарт, които трябва да гледате

  • Сподели:
Аниме сериали, свързани с хазарт, които трябва да гледате

От сравнително дълго време насам, аниметата завладяха доста голяма част от населението по света. Държавата им създател е Япония, а те самите представляват нарисувани анимационни филми и сериали с различни тематики. Те могат да завладеят както романтичните жанрове, така и психологичните и трагичните такива. Съществуват многобройни и доста известни анимета, които са изградени на базата на хазартната тематика. Те преплитат динамиката на различните казино игри, както и невиждани досега тактики, които със сигурност могат да впечатлят потребителите. 

Хората, които не са добре запознати с тях, смятат, че аниметата са вариация на детските анимации. Но ценителите на това японско изкуство често ги приемат като източник на житейски опит. От „Naruto”, до „Death Note”, аниметата със сигурност имат какво да покажат на своите зрители. Тъй като японските сериали са изключително всеобхватни, те могат да задържат вниманието на различни аудитории, включително и на любителите на залаганията. Затова в тази статия ще ти покажем едни от най-популярните хазартни аниме сериали, които трябва да гледаш.

Kakegurui – Безумен хазарт

Може би едно от най-популярните хазартни анимета, това е “Kakegurui”. Премиерата му се състоя през 2017 година, като днес то е налично и в платформата на Netflix. Сериалът е базиран на манга поредицата на Хомура Кауамото. Действието се развива в частната академия „Хякао“, за която се смята, че подготвя учениците си за истинския свят. Като там учениците се оценяват на база своите хазартни умения. 
Учениците на частната академия са деца на едни от най-богатите хора в света. Затова и тя има за цел да създаде бъдещи професионалисти и лидери, които да се научат как правилно да се справят със средствата си и с манипулирането на своите противници. Училището има ясно изградена йерархична структура, зад която стои ученическият съвет на академията. Докато един ден не се появява момиче на име Юмеко Джабами. 
Юмеко няма за цел да постигне даден социален статус или печалба. Тя се стреми единствено към задоволяването на своята хазартна зависимост, чрез непознати досега техники. И това се оказва сериозен проблем в очите на установения ученически съвет. 
Kakegurui събра невероятна фен база и се изкачи изключително високо в класациите за най-добри анимета. Това със сигурност е добър избор за въвеждане в света на хазартните аниме сериали.


 
Tetsuya, the legendary player   

Анимето е създадено още през 2000 година и се завърта около историята на талантливия комарджия на име Тецуя, който играе маджонг. Развитието на сюжета е в годините след Втората световна война. Затова и Япония е изобразена с всички гротески детайли на следвоенната правдоподобност.
В сериала Тецуя използва всички свои таланти, за да достигне до желаната победа. Като това включва както психологически игри с опонента, така и възползване от измами. Защото както самият той споделя „Изневяра е само когато те хванат.

Дотогава, това е печеливша стратегия.“ Анимето същност е базирано на истинската история на играча Такехиро Ирокауа, като всички герои са правдоподобни и будещи надежда и отчаяние едновременно.
В годините след войната, измамата се смятала за изключително умение, което всеки играч трябвало да притежава. Тя била поставяна на пиедестал и хората се състезавали помежду си, като са използвали различни стратегии, които да надвият противника. Именно това се превръща и във фактора, който прави това аниме така пристрастяващо и популярно. 


 
Gyakkyou Birai Kaiji: Ultimate Survivor

Мангата се появява за пръв път още през 1996 година, като чак след това тя бива адаптирана в аниме сериал. Той бързо се превърнал в хит сред феновете, като след това дори били създадени и няколко продължения. Сюжетът проследява историята на пристрастения към алкохол - Кайджи Итоу. Основното действие започва когато негов колега му прехвърля дълга си. 

Така главният герой е принуден бързо да се адаптира към хазартния живот, тъй като разполага само с малка сума пари. Изправен пред едно огромно финансово бреме, Кайджи получава предложение да се качи на прочутия кораб „Espoir”. Известен с привлекателните думи „Една нощ на борда и всичките ви дългове ще бъдат изплатени“.
Тъй като всички на борда притежават множество тежки дългове, те често се позовават на измамата и лицемерието. Затова Кайджи е принуден внимателно да избира своите съюзници и винаги да отваря очите си. Така анимето подлага волята и стратегията на Кайджи на едно свирепо изпитание. 

Tohai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensai

Ако в повечето части на Япония играта на маджонг е страхотен повод за събиране на семейството и приятелите, то в това аниме ситуацията не е точно такава. Тук играта се превръща в част от най-тъмните места в обществото. 
Нангоу е комарджия, който е натрупал голям дълг зад гърба си. В последен опит да изчисти сумата, той решава да заложи живота си в игра с японската мафия.

Но с напредването на играта, Нангоу вижда, че се отдалечава ясно от победата. На прага на своето отчаяние, героят решава да отстъпи мястото си на случайно нахлулият в салона Шигеру Акаги, младо момче, бягащо от полицията. 
Мафията приема с усмивка младото момче, смятайки, че победата им е в кърпа вързана. Но с развитието на анимето се оказва, че Акаги е роден комарджия, който скоро ще се превърне в легенда.

Заключение

Аниметата със сигурност са един невиждан досега жанр, който има силата да завладее много от телевизионните любители. Сериозните и различни тематики, които обхващат, имат висок потенциал и призната стойност, която трябва да се вкуси.