Американският певец и актьор Meat Loaf почина на 74 години

  • Сподели:
Американският певец и актьор Meat Loaf почина на 74 години

Американският певец и актьор Meat Loaf почина на 74 години, потвърди неговият агент. Причината за смъртта остава неизвестна.

Роден Марвин Лий Адай и по-късно известен като Майкъл, музикантът почина на 20 януари 2022 г.


"Знаем колко много означаваше той за толкова хора от вас и наистина оценяваме цялата любов и подкрепа, докато преминаваме през това време на скръб, когато загубихме такъв вдъхновяващ артист и красив мъж. От неговото сърце към вашите души... никога не спирайте да се радвате!", каза семейството на Meat Loaf в изявление. 


Написан и композиран от Джим Стайнман, дебютният албум на Meat Loaf от 1977 г. Bat Out of Hell е един от най-продаваните албуми в историята. Албумът на Steinman и Meat Loaf от 1993 г. Bat Out of Hell II: Back Into Hell продуцира глобалния хит сингъл I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That). Това беше единственият му сингъл № 1 във Великобритания, който прекара седем седмици на върха. Той завърши с трилогията Bat Out of Hell с The Monster Is Loose през 2006 г. Трите албума са продадени в над 65 милиона копия по целия свят.

Meat Loaf също има пробивна роля във филмовата версия от 1975 г. на The Rocky Horror Picture Show, играейки Еди, див и злополучен куриер, който пее песента Hot Patootie. Той също така участва в повече от 50 филма и телевизионни предавания, сред които Боен клуб, Светът на Уейн и Spiceworld the Movie. През 2021 г. той подписа сделка за разработване на поредица от състезания за взаимоотношения, озаглавена неслучайно "Бих направил всичко в името на любовта (но няма да направя това)".

Стивън Фрай си спомни, че е изпълнявал скеч с него в комедийното шоу в Обединеното кралство Saturday Live през 80-те години на миналия век. 

"Надявам се, че раят е такъв, какъвто го помниш от лампата на таблото, Meat Loaf", написа той в Twitter. А колкото до съвместната им поява той допълни:
"Марвин имаше качеството да бъде едновременно плашещ и глезлив, което не се среща често и е прекрасно".

Адай е роден в Далас, Тексас, на 27 септември 1947 г. Той е единствено дете, майка му е учителка и евангелска певица, а баща му е бивш полицай, който е развил алкохолизъм, след като е бил уволнен по медицински причини от американската армия по време на Втората световна война.

Адай участва в гимназиални постановки, учи в Lubbock Christian College и по-късно в Държавния университет в Северен Тексас. След смъртта на майка си той се мести в Лос Анджелис и сформира първата си група, Meat Loaf Soul, вземайки името от жесток прякор, даден му от футболен треньор.
Тъй като членовете на групата идваха и си отиваха, бандата променяше името си с всеки нов състав – сред тях Popcorn Blizzard и Floating Circus.