Андреа Бочели открива церемонията на UEFA EURO 2020

  • Сподели:
Андреа Бочели открива церемонията на UEFA EURO 2020

Световнопризнатият италиански тенор Андреа Бочелище пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол, което ще се състои на Олимпийския стадион в Рим. Дългогодишният футболен фен, ще бъде единственият артист, който ще пее на живо на грандиозното събитие.

 

Бочели ще стъпи на футболния терен, заедно с 24-те национални отбора, за да открие първенството с изпълнение на обичаната от всички ария на Пучини- Nessun Dorma. Церемонията ще включва прелитане на Freece Tricolori - акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти.

 

Бочелие често канен за изпълнител на големи международни спортни събития, пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и финала на Висшата лига във Великобритания.

 

Музикално надарен по рождение, Андреа Бочелие един от най-обичаните и ценени певци в модерната история. Той е пял за папи, президенти и кралски особи, както и е изпълнявал в най-големите концертни зали и опери по света. Има спечелени седем награди BRIT за класическа музика, Златен Глобус, седем Световни Музикални Награди и звезда на Алеята на Славата в Холивуд.

 

Миналата година концертът му Music For Hope в Миланската катедрала се превърна в най-гледаното музикално лайвстрийм изпълнение на всички времена, с над 28 млн. гледания глобално за първите 24 часа.