Нашето поведение и мислене са най-големите пречки към успеха

  • Сподели:
Нашето поведение и мислене са най-големите пречки към успеха

Огромен процент от хората притежават способността да зарязват своите задачи още преди да са достигнали до крайния етап, в който могат да забележат къде в действителност са вложили целия си труд и време. Тъй като е в пъти по-лесно да оставяме своите задачи недовършени или да ги протакаме във времето. Докато не се натрупа една огромна недовършена купчина със задължения, която всъщност ние не искаме и да поглеждаме, защото се стресираме допълнително от този факт.

Когато обаче нямаме волята да довършваме дребните проекти, с които сме се захванали, ние в действителност няма как да се развиваме успешно, защото на първо място, за да достигнем до желаните нива, ние трябва да притежаваме силна воля и мотивация, които директно да изтриват от главата ни пораженските и мързеливи мисли, които ни нашепват, че точно в този момент можем да  правим нещо друго в пъти по-приятно и забавно,от това да свършим своите задължения в срок. Когато постоянно се опитваме да намерим начин, чрез който да се измъкваме от всичко онова, което ни се струва сложно или ни натоварва, ние никога няма да можем да постигнем своите цели, просто защото не притежаваме амбицията да се борим за това, което би променило живота ни.

Когато успеем обективно да погледнем ситуацията, ние ще осъзнаем едно от най-важните житейски правила и то е, че докато не дадем нещо от себе си, никога няма как да получим това, за което мечтаем! Затова сами разбирате, че зад тези преуспели богаташи, в действителност стоят много прекарани дни и часове труд, вложени в дадена идея, която тези хора до последно са следвали без оправдания, без мързел и без да бягат от трудностите. И в крайна сметка, този техен труд с годините е успял да им се отплати и да получат мечтания живот, престиж и уважение от останалите хора.

Първото най-важно правило е да не се отказваме, когато усетим трудност. Второто правило е да си поставяме винаги реалистични цели, без да летим в облаците. Третото правило е да елиминираме всички мисли, които са свързани със съмнения и страхове. Вместо това трябва да проектираме съзнанието на един наистина успял човек, който вярва, че на всяка цена ще постигне едни забележителни резултати, с които на по-късен етап в своя живот да се гордее истински със себе си и от мащабните си постижения.
За да вземем това, което искаме, ни е нужен хъс, здрави нерви, логични стъпки, анализи над ситуацията и дори когато седемдесет пъти виждаме, че нещо не се получава по начина, по който искаме, задължително трябва да пробваме още веднъж с мисълта, че този път наистина ще ни донесе нужното удовлетворение.

Колкото по-мотивирани и целеустремени сме, толкова по-голяма е вероятността да не се спънем пред трудностите и да не се огънем под напора на конкуренцията, а с гордо вдигната глава да берем плодовете на своя усърден труд и време, което сме вложили във всяко наше начинание!