Анджелина Джоли: ''Всички осиновени деца идват с красива мисия''

  • Сподели:
Анджелина Джоли: ''Всички осиновени деца идват с красива мисия''

Те не влизат във вашия свят, а вие влизате в техните.

Анджелина Джоли обсъжда важността на почитането на корените на осиновените си деца. 

Актрисата и активист е майка на шест деца, три от които осинови. В интервю за Vogue India Джоли бе откровена за процеса на осиновяване и как почита наследството на всяко едно от децата си.

Говорейки за това как е решила да осинови най-голямото си дете Мадокс, Джоли обясни: ''Камбоджа беше страната, която ме накара да разбера за бежанците. Това ме мотивира да се ангажирам с дела по начин, който никога не съм разбирала, и да се присъединя към ВКБООН. Преди всичко това направи ме майка.''

''През 2001 г. бях в училищна програма в Самлоут, играех с едно дете на пода на кубчета и ясно като бял ден си помислих: ''Синът ми е тук'', разкрива тя. ''Няколко месеца по-късно срещнах бебето Мад в сиропиталище. Не мога да го обясня и не вярвам в случайности или суеверия. Но беше истинско и ясно.''

След като осинови Мадокс през 2002 г., Джоли осинови дъщеря си Захара през 2005 г. и сина си Пакс през 2007 г. Актрисата също споделя три деца с бившия съпруг Брад Пит – Шайло, роден през 2006 г. и близнаците Нокс Леон и Вивиен Маршелин, родени през 2008 г.

За осиновяването на децата си Джоли сподели пред списанието: ''Има много красиви начини, по които можем да станем семейство. Важното е да говорим открито за всичко и да споделяме. ''Осиновяване'' и ''сиропиталище'' са положителни думи в нашия дом. С моите осиновени деца не мога да говоря за бременности, но говоря с много подробности и любов за пътуването да ги намеря и какво бе да ги погледна в очите за първи път."

Актрисата прекрасно обясни: ''Всички осиновени деца идват с красива мисия и вашите светове се срещат. Когато са от друга раса и чужда земя, тази мистерия, този дар е толкова пълен. Те никога не трябва да губят връзка с мястото, откъдето са дошли. Те също имат корени и ние следва да уважаваме това. Да се учим от тях. Това е едно удивителното пътуване. Благословена съм, че ми бе позволено да бъда тяхна майка. Благодарна съм всеки ден."