Астро прогноза за 10-13 август 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за 10-13 август 2017 г.

На 10 август - Луната е в Риби. Чувствителност, емоционалност, интуитивност, нежност и състрадателност. Пазете сърцата си от рани и обиди. Погрижете се за душите си. Нали знаете как? Като правите любими неща и се грижите с обич не само за околните, но и за самите себе си. И един съвет: не прекалявайте нито с храната, нито с напитките, няма да ви се отрази добре. Ако ви се пие нещо - пийте вода или айрян.

11 август - В 8.24 ч. сутринта Луната се премества в Овен и променя общата енергетика на деня по посока на повече активност, инициативност, пробивност, смелост и борбеност. Овенът е новатор и с лекота прокарва новото сред околните. Увлича ги и ги пали. Когато Луната е в Овен, всички ставаме по-огнени, жарки и темпераментни, по-бурни, дейни и волеви. Затова днес се раздвижете, разходете се, спортувайте.

12 август - Продължава господстващото присъствие на стихията Огън. 5 от 10 планети транзитират в огнени знаци: Луната и Уран са в Овен, Слънцето и Марс са в Лъв, Сатурн е в Стрелец. Съхраняват се тенденциите от вчера. Възползвайте се от тях. Още повече, че днес е почивен ден и можете да запълните деня с каквито пожелаете дейности.

Колкото по-активни, толкова по-добре! Все пак се пазете от нервни избухвания и от прегаряне във всякакъв смисъл на тази дума. И понеже е лято и е горещо, стойте повече на сянка и пийте достатъчно вода. Представителите на огнените зодии (Овен, Лъв и Стрелец), както и хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци, се чувстват отлично в момента.

13 август - В неделя напълно се запазват тенденциите от вчерашния ден. С тази разлика, че в 4.05 ч. рано сутринта Меркурий се обръща и започва да се движи ретроградно. И още нещо - в 13.41 ч. на обяд Луната влиза в Земния Телец. Луната е в силна позиция в този зодиакален знак, там тя екзалтира. Телец е грижовен, постоянен, търпелив, практичен, обича да гради тухла по тухла.

За периода са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето и Марс съвпадат в Лъв. Лъв е знакът, отговарящ за любовта, децата и творчеството. Слънцето управлява Лъв, там то е в силата си.

Луната е намаляваща. Периодът е добър да се освобождаваме от всичко излишно и ненужно. Да разчистим пространството вътре и вън от себе си.

Венера е във Водния Рак. Тя ще транзитира там до 25 август. Този транзит на Венера засилва чувствителността, емоционалността, интуитивните озарения, мекотата и нежността, поетичността и загрижеността за парите.

Меркурий е на своя трон в Дева. Ще остане там чак до 29 септември. Радваме се на добра памет, остър ум и отлично общуване.

Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Ретроградните планети са вече пет на брой - Меркурий, Плутон, Сатурн, Уран и Нептун:

По време на ретрограден Меркурий (от 13 август до 5 септември) е възможно да се объркат комуникациите, плановете за пътувания, търговията, общуването между хората, да възникнат недоразумения и спорове, грешки и бъгове, свързани с електрониката и боравенето със словото като цяло. Просто го имайте предвид. Бъдете внимателни, когато подписвате документи, шофирайте по правилата и се стремете да бъдете възможно най-ясни и конкретни, когато се изказвате.

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Ретрограден Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая щастливо Лято, изпъстрено с приключения и пътешествия!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv