Астро прогноза за периода 1 - 8 май 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 1 - 8 май 2017 г.

На 1 май си честитим Празника на труда! Трудът ни прави хора, облагородява ни, дава ни възможност да изявим потенциала си и да създаваме блага. Но като всяко нещо, е добре да има равновесие. В случая - баланс между работа и почивка. След усилен труд трябва да има качествена отмора. Затова днес ще спомогне Луната, която и днес седи на своя трон в Рак.

Понеделник е, но повечето от нас не са на работа. Хубаво е да посветим деня на дома и семейството си. Да обърнем внимание на децата си. Да се погрижим с обич за близките си. Бъдете заедно, почувствайте единството и сплотеността си. Сгответе с удоволствие. Почетете книга.

Разходете се в парка. Вземете си вана или продължителен душ. Луната е във воден знак - интуицията е великолепна, творческият заряд също е на ниво, чувствата и емоциите се изживяват силно. Пийте достатъчно вода и яжте пресни плодове и зеленчуци.

В същото време хармоничният аспект Венера-Марс подкрепя любовните връзки и интимните отношения като цяло. Обърнете внимание на човека до себе си. Излезте навън, поговорете си, дишайте чист въздух. Имайте предвид обаче, че Венера и Сатурн квадратират през последните седмици - това може да доведе до проблеми в любовните взаимоотношения, до приключване на някои връзки или до задълбочаване на кризите в интимен план.

Денят е с богата енергетика: от една страна Слънцето, Луната и Нептун хармонират помежду си, но от друга страна е налице голяма квадратура между Луна, Юпитер, Плутон, Меркурий и Уран. Заради т.нар. Космически кръст може да се чувстваме разкъсани на четири страни. Тежко и трудно ще бъде най-вече на представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/, както и на хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци.

2 май - още в 7.13 ч. сутринта Луната влиза в Лъв. Луната нараства все повече и повече. Времето е добро за занимания и игри с деца, за любовни срещи, за творчески и светски изяви. Нещата се вършат с размах, със самочувствие, с радостна лекота. Водещата стихия е Огънят - всички сме решителни, смели, инициативни, пробивни, активни.

Заради темпераментната Венера в Овен и самоуверената Луна в Лъв е възможно да възникнат някои междуличностни търкания и напрежения, така че се пазете от нервни избухвания и припряност. Отношенията между младите и зрелите жени обаче са подчертано добри и хармонични. Космическият кръст от вчера вече се е разсеял напълно, така че можем да си отдъхнем вътрешно.

3 май - Луната е в Лъв целият ден, съхраняват се тенденциите от вчера. Сутринта е квадратурата между Слънцето и Луната (това е лунната фаза Първа четвърт). Възможно е да има караници между мъжете и жените или някакво вътрешно емоционално напрежение, което бързо ще отшуми, с преминаване на точния аспект между двете Светила.

В 19.25 ч. тази вечер Меркурий тръгва директно, вече не се движи ретроградно. Проблемите, които възникваха по време на ретроградната му фаза, основно свързани с общуването, средствата за комуникация, пътуванията и търговията, вече спират да ни тормозят и тревожат.

4 май - Луната е част от хармоничния аспект, наречен голям огнен тригон, който наблюдаваме на астрологичната карта на днешния ден. Луната в Лъв си сътрудничи чудесно със Сатурн в Стрелец от една страна, и с Меркурий и Уран в Овен от друга страна. Имаме и друг хармоничен аспект днес - въздушният тригон между Марс в Близнаци и Юпитер във Везни, на мъжете определено ще им върви.

В 12.47 ч. на обяд Луната влиза в земната Дева. Сега вече и двете Светила са в земни знаци - Слънцето е в Телец, а Луната - в Дева. Ако Телец олицетворява почвата, то Дева символизира пясъка. Девата обича да свързва хората и вещите, тя е проводник на добра воля и грижа за другите хора. Девата изпипва детайлите, работлива и трудолюбива е, концентрирана върху земните дела и организационните дейности. Силно критична и взискателна е, но пък крайният резултат винаги си заслужава.

5 май - Луната остава в Дева цял ден. Отлично е аспектирана от Слънцето в Телец и от Плутон в Козирог. Земният елемент подчинява стремежите ни към осигуряване на стабилност, материален успех, придобиване на финансови и други блага. Петък е, много хора започват да празнуват още от сега, но астрологичният ми съвет е да се отдадете максимално на работа днес, защото ще ви спори, а може и да спечелите и повече пари.

6 май - Честит Гергьовден! Събота е. Целият ден имаме Луна в Дева. Въпреки че е празник, може спокойно да се занимавате с дейности, свързани с почистването и хигиената на дома си. Ако не искате да правите това или вече сте ги отметнали, тогава се погрижете за здравето и тялото си, направете си освежаващи козметични процедури, релаксиращ масаж и нещо диетично за хапване.

Ако агнешкото е на трапезата ви - не преяждайте, а го гарнирайте обилно със свежи зелени салати. Дева не обича разточителствата, тя е скромна и загрижена за здравословния начин на живот. Във всички случаи се разходете навън, най-добре в някой парк или сред дива, девствена Природа. Чак в 21.22 ч. вечерта Луната се премества във въздушните кардинални Везни.

7 май - Неделя е, но утре ни предстои неработен понеделник. Моят подарък за вас сега ще бъде астро-прогноза и за утрешния ден, за да може да си планирате максимално добре всички предстоящи празници и почивни дни. И така, Луната цял ден е във Везни. Акцентът се променя осезаемо.

Ако през изминалите 2-3 дни на преден план бяха работата, грижата за здравето и хигиената, изпипването на детайлите и доизкусуряването на нещата, то сега вниманието ни бива заангажирано върху интимното ни пространство. Добре е да обърнем внимание на любовната си връзка, да я възродим и обогатим, да погледнем дълбоко в очите на партньора ни, да отчетем потребностите му, да ги зачетем и уважим по достойнство.

Да помислим какво внасяме във взаимоотношението ни, да простим някои постъпки и думи, да бъдем по-любящи и обичливи. Ако по време на Луна в Овен е добре да помислим върху отношението, което имаме със самите себе си, върху собствените си потребности и нужди, върху това какви сме ние и за какво се борим, то по време на Луна във Везни е добре да обърнем погледа си към човека до нас и към партнирането ни с него.

8 май - Луната остава във Везни и днес. Отдайте се на любов. Без шега. Везни, както вече знаете, е зодиакалният знак, отговарящ за любовните връзки, брака и интимното партньорство. Припомнете си защо сте с човека до себе си.

Ако нямате такъв в момента, напишете списък с желаните му качества. Така ще знаете какво търсите и по-лесно ще съумеете да го намерите. Луната продължава да расте, вече сме съвсем близо до фазата на Пълнолунието, която ще настъпи в първия час на 11 май. Пълнолунието ще бъде по оста Телец - Скорпион, но за него ще говорим по-нататък.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето транзитира стабилно в Телец, общата атмосфера като цяло е спокойна. Телец е знакът, който се свързва с плодородната почва. Затова през месец май са подходящи заниманията със земя, пръст, садят се цветя, растения, дръвчета, плодове, зеленчуци. Посяват се семена. Всичко наоколо е зелено, напъпило, бликащо от живот. Златно време.

Такъв е и Телецът, Златният Телец. Тече месец, в който на преден план излизат грижите за парите и материалния успех. Водещият елемент е елементът Земя. Правим нещата плавно, но сигурно, бавно, но упорито, търпеливо и със завидно постоянство.

Ретроградните планети вече са три на брой - Плутон, Сатурн и Юпитер:

Плутон може да разгърне пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Тъй като Юпитер е ретрограден, това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

Налице е квадратура на Венера и Сатурн, характерна за целия седмичен период. Тя насища с напрежение любовните връзки, подлага ги на проблеми и изпитания, или ги прави по-отговорни и сериозни. Този негативен аспект малко се омекотява от хармоничния такъв между Марс в Близнаци и Венера в Овен, отново бележещ цялата седмица.

Марс в Близнаци ни тласка към действия, свързани с учене, пътуване и общуване. А Венера в Овен ни прави пламенни, импулсивни, страстни, но и малко буйни и агресивни.

С пожелание за здрава и щастлива нова седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv