Астро прогноза за периода 11-17 септември 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 11-17 септември 2017 г.

Ето астро прогнозата за периода 11-17 септември 2017 г.:

• 11 септември – Луната остава в Телец до 22.29 ч. вечерта, запазват се астро-тенденциите от вчерашния неделен ден. Не се учудвайте на телесните и подчертано материални желания, избуяли у вас, това е заради сегашната лунна позиция. От вчера Меркурий се върна на своя трон в Дева и ще остане там до 29 септември.

Тъй като е директен, можем да се осланяме на силата, с която изявява своите качества в сферата на комуникациите, ученето, боравенето със словото и пътуванията. Радваме се на добра памет, остър ум и отлично общуване.

Водещ е елементът Земя: 5 от 10 планети транзитират в земни знаци: Слънцето, Марс и Меркурий са в Дева, Луната е в Телец, а Плутон – в Козирог. Работа, пари и кариера – това са акцентите в момента. След 22.29 ч. Луната влиза във Въздушните подвижни Близнаци. Енергетиката се променя, но ще усетим това чак утре.

• 12 септември – Луната се е установила в Близнаци. Всички ставаме динамични, любопитни, любознателни и общителни. Вечерта се появява вътрешно психо-емоционално напрежение, породено от квадратурата между двете Светила (Слънцето и Луната). Астрономите наричат този аспект на намаляваща Луна спрямо Слънцето фаза Последна четвърт.

За съжаление се образува и голям Кармичен Подвижен Кръст: Слънцето е в Дева, Луната - в Близнаци, Нептун - в Риби, а Сатурн - в Стрелец. Представителите на подвижните зодиакални знаци (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби), както и хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци, ще чувстват силно напрежение, умора и усещане за разпокъсаност.

• 13 септември – Луната е в Близнаци през целия ден и днес. Съхраняват се тенденциите от вчера.

• 14 септември – в 1.14 ч. след полунощ Луната сяда на своя трон във Водния Рак. Времето е подходящо за занимания с близки и роднини, с дома и семейството, както и да се посветим на децата си. Рак е най-домошарският зодиакален знак и по правило е доста грижовен.

Когато Луната транзитира в своите Рачешки владения, всички ставаме някак по-обърнати навътре в емоционалния си свят, от една страна, и концентрирани върху дома и близките, от друга. Днес следобед е точната квадратура Слънце-Сатурн, възможно е да се почувстваме потиснати или възпрени от нещо.

• 15 септември – честит първи учебен ден на всички ученици и учители! Луната е в Рак цял ден. Като цяло се съхраняват астро-тенденциите от вчера. Днес Венера е хармонично аспектирана от Уран и Юпитер - внезапни щастливи обрати в любовните връзки.

• 16 септември – в 4.13 ч. рано сутринта Луната влиза в Огнения неподвижен Лъв. Луната в Лъв обича да се изявява, да излиза на сцена, да играе, да твори и да блести. Обожава любовта и децата. Има самочувствие и гордост. Щедра и великодушна е. Такива ставаме и ние самите, докато Луната транзитира в този царствен и величествен зодиакален знак.

• 17 септември – Луната все повече намалява. Днес остава в Лъв през целия ден. Запазват се конфигурациите от вчера. Водещите стихии са Огън и Земя, ще правим нещата едновременно пламенно и практично. Тъй като скоро ще бъде Новолунието в Дева, по-точно на 20 септември сутринта, добре би било да започнете отсега да разчиствате всичко старо и ненужно от живота си.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Дева. Настъпва краят на лятото. Още е топло, но все повече оранжеви листа обагрят дърветата. Пълно е с плодове и зеленчуци. Земята ражда изобилно. Наближава Златна есен. Трудим се усилено, но и жънем посятото до момента.

Девите са работливи, практични, взискателни и критични, със завиден усет към детайлите и стремеж към ред. Техният месец е септември. Късното лято и ранната есен, това е периодът, в който събираме реколтата.Време за равносметка на отминалото. И време за получаване на резултати от предишни дейности.

Разсейваща се опозиция Нептун-Слънце. Нептун е на своя трон в Риби, а Слънцето транзитира в Дева. Оста Риби-Дева е оста на служенето на другите хора. Риби служат по психо-емоционален, духовен начин, те изслушват, подкрепят, съчувстват, вдъхновяват, разбират, мотивират, прощават на околните.

Дева служи по земен, практичен, осезаем начин, тя помага в бита, готви, зашива скъсаното, чисти зацапаното, мете, пере, помага за домашните, ремонтира, планира финансите. Риби изцеряват сърцето и лекуват душата, Дева дарява физическо здраве и хигиена във взаимоотношенията.

И двата знака неуморно дават от себе си на другите хора. Просто го правят по различен начин. Затова много Деви считат Риби за отнесени, ненадеждни и вятърничави личности, а доста Риби смятат Девите за сухи, досадни и прекалено педантични особи, заети единствено с материални дела.

Луната изминава своя път от Телец до Лъв, като през цялото време намалява.

Меркурий транзитира стабилно в Дева, на своя трон, и се движи директно.

Марс също е в Дева.

Венера е в Лъв и ще остане там до 19 септември. Когато Венера е в Лъв, времето е подходящо за любов, забавления и флиртове.
Сатурн е в Стрелец, неговото влияние е предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Ретроградни в момента са трите бавни колективни планети Плутон, Уран и Нептун:

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Ретрограден Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи.

Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени. Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей.

Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло. Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая на всички спокойна и ползотворна седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv