Астро прогноза за периода 13 - 19 ноември 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 13 - 19 ноември 2017 г.

На 13 ноември – Луната е в Дева и продължава да намалява. Бисекстилът Луна-Слънце-Плутон задава хармоничен тон в днешния понеделник - хубаво е, когато двете Светила действат в съзвучие едно с друго, както и с планетата, неслучайно наречена "великият трансформатор". Стихията Земя ни дава необходимата доза практичност и желание за работа, а елементът Вода ни дарява нужните усет и интуиция, за да вървят гладко делата ни.

14 ноември – В 1.27 ч. посреднощ Луната се премества във Везни. Започваме да се стремим силно към сътрудничество и партниране с околните, както и към справедливост и красота. Квадратурата Нептун-Меркурий насища атмосферата с осезаемо напрежение, особено в областта на общуването, интелекта, ученето, творчеството и пътуванията.

Възможни са мисловни заблуди и самозаблуди, погрешни тълкувания на знаци и значения. Поради съвпада Венера-Юпитер и връзката му с Нептун, все във водни знаци, може да се каже, че любовните отношения преживяват разцвет като цяло. Обърнете внимание на човека до себе си, а ако няма такъв до вас, може би точно сега ще се запознаете с него.

15 ноември – Луната е във Везни. Напълно се съхраняват астро-тенденциите от вчера.

16 ноември – В 10.21 ч. сутринта Луната влиза в същия зодиакален знак, където транзитира Слънцето, а именно - в Скорпион. Тя вече се намира във фазата непосредствено преди Новолуние, затова на небето се очертава само като фин полумесец. Времето е подходящо за чистене във всеки един смисъл на думата. Чистете, разчиствайте, почиствайте, освобождавайте място и пространство за Новото, което ще дойде скоро.

Скорпион е знакът на пречистващите и дълбоки трансформации. Не се бойте. Някои процеси, макар и болезнени, са за добро. Луна, Юпитер, Венера и Слънце са в Скорпион, а Нептун е в Риби - в момента господства стихията Вода. Тя отговаря за нашите чувства, емоции, сърдечни преживявания и интуитивни прозрения. Осигурете си достатъчно вода за пиене, редовно хидратирайте кожата и тялото си, вземете си душ преди лягане. Всякакви водни процедури и СПА са добре дошли днес.

17 ноември – Луната е в Скорпион, като продължава да намалява и да се доближава до Слънцето. Като цяло се запазват астрологичните конфигурации от вчерашния ден. Съвпадът Луна-Венера осигурява чудесната комуникация между зрелите и младите жени днес, както и синхрона между инстинктивната ни природа и съзнателните ни желания и харесвания.

18 ноември – В 13.45 ч. на обяд настъпва Новолунието в Скорпион. Слънцето и Луната заедно транзитират в 26-ия градус в Скорпион. Това новолуние засяга темата за общите притежания, страстта, връзката с невидимите светове, способността за изцерение и излекуване. Интересно Новолуние!

Най-подкрепени от планетните положения са представителите на зодия Скорпион, както и хората с Луна и/или Асцендент в този знак. Довечера, в 21.01 ч., Луната се премества в Стрелец. Затова е добре да напишете Новолунните си желания до 21.00 ч. тази вечер.

19 ноември – От снощи Луната е в Огнения подвижен Стрелец. Настройваме се на философска вълна. Имаме желание да се учим, да пътуваме, да изследваме непознати места. Чувстваме опияняващ оптимизъм и вяра в доброто. Съветът ми е да изчакате до утре, когато Луната ще започне да нараства по-осезаемо и дори да се вижда на нощното небе, преди да започнете активно да действате по целите, които си заложихте по време на Новолунието.

Още повече, че квадратурата Марс-Плутон допълнително напряга всички ни и ни прави склонни към нервни избухвания и повече наранявания и травми. Бъдете внимателни в действията си, опитайте се да проявявате повече гъвкавост, търпение и мекота. Пазете тялото и психиката си, и се щадете повече.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Скорпион, знакът на трансформацията, изцелението, дълбоките чувства, окултното и мистичното. Слънцето във Водния Скорпион обагря текущия месец в краските на тайнственото и магичното. От всички зодиакални знаци Скорпион е този, който отговаря за дълбинните чувства и преживявания, за личностната трансформация и за самоизцерението на всички нива. Затова в този период представителите на тази зодия, както и хората с Асцендент и/или Луна в този знак, се чувстват пряко подкрепени от Слънцето.

Луната изминава пътя от Дева до Стрелец. Първо намалява, после е във фазата на Новолунието и накрая започва постепенно да нараства.

Съвпадът на Венера с Юпитер и Слънцето в Скорпион води до късмет и успех в любовта, творчеството и парите. Венера в Скорпион има склонността да бъде обсебваща, ревнива и много страстна. Имайте го предвид за този период.

Марс е във Везни - знакът на любовта, партньорството и брака.

Сатурн е в Стрелец, неговото структуриращо и понякога отрицателно влияние се разпростира предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.
Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Ретроградни в момента са само двете бавни колективни планети Уран и Нептун:

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая на всички щастливо Новолуние и хубава седмица!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg