Астро прогноза за периода 15-21 август 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 15-21 август 2016 г.

В понеделник целият ден Луната се намира в земния кардинален Козирог, съвпада с Плутон и прекрасно е аспектирана от Юпитер, Меркурий и Венера в Дева, Нептун в Риби. Това означава, че на преден план излизат професионалните постижения и кариерата.

Ставаме делови, практични, прагматични, строги, хладни откъм емоции. Времето е подходящо за израстване и растеж. Ако има нещо, което можем да свършим сега, понеделнишки, нека го направим без колебание.

Земната енергия ни помага. Тя е твърда, устойчива, целеустремена и амбициозна. В същото време имаме шанс за глобална, тотална трансформация на вътрешния ни свят. Може да се захванем с някакви полезни и здравословни занимания.

Не е изключено и засилване на духовните стремления, религиозната тематика и вярата като цяло. Днес е и големият християнски празник Успение Богородично. Откога не сте ходили на църква, не сте влизали в Божия храм, не сте вдъхвали тамян, не сте се потапяли в тишината и уединението там? А какво ще правите днес по време на обедната си почивка? Просто подсказка, не налагам на никого какво да прави, разбира се!

Сатурн от два дена насам се движи директно. Доста хора вече почувстваха облекчение от този факт. Ако в миналото сте се потрудили здраво, за да постигнете желанията и мечтите си, сега е възможно да постигнете успеха с учудваща лекота и бързина.

Във вторник в 14.57 ч. Луната се премества във въздушния неподвижен Водолей. Въздушната Луна ни прави любознателни и любопитни, подвижни и динамични, склонни да учим и да пътуваме.

Може да ни хрумнат някакви щури идеи. Не бързайте да ги отхвърлите - понякога именно нестандартният подход към нещата върши най-добрата работа. В същото време ще жадуваме за свобода. Времето е подходящо за общуване с близки и приятели.

За сряда е характерен целодневният престой на Луната във Водолей. Запазват се тенденциите от вчерашния вторник. Днес е и денят преди Пълнолунието. Възможно е да се усетите по-напрегнати или по-емоционални от обичайното за вас.

Затова се опитайте да релаксирате и да се разсеете с някакво любимо занимание. Може да разчистите пространството около себе. Подредената, чиста и хармонична среда спомага да постигнем и вътрешно равновесие, баланс и умиротворение.

В четвъртък точно в 12.32 ч. на обяд е Пълнолунието във Водолей. На преден план излиза тематиката по оста Водолей-Лъв. Това е така, защото Луната във Водолей прави точна опозиция със Слънцето в Лъв.

Любовните и приятелските взаимоотношения са от изключително значение. Както и творчеството, светските изяви, интелектуалните занимания и нестандартните идеи.

По време на пълнолуние се засилват междуличностните конфликти и вътрешното емоционално напрежение. Много хора не могат да спят добре, а други качват килограми. Всякакви токсини ни влияят доста по-силно от обикновено. Затова призивът ми е днес да сме с повишено внимание и да се грижим максимално добре за себе си!

Малко по-късно същият ден, в 19.39 ч., Луната влиза в подвижния воден зодиакален знак Риби. И без туй изострената ни чувствителност още повече се засилва. Засилва се също така и интуицията, състрадателността и ранимостта.

В петък целият ден Луната е в Риби. Налице е висока чувствителност, емоционалност, съпреживяване, склонност да помагаш и подкрепяш, да бъдеш благотворителен, нежен и съпричастен. Съществува риск от всякакви пристрастяващи действия, както и от изпадане в илюзии и самозаблуди.

В събота наблюдаваме засилване на тенденцията към объркване, разсеяност и допускане на грешки от невнимание, заради опозицията Луна в Риби и Юпитер, Меркурий и Венера в Дева.

Вечерта в 22.21 ч. Луната излиза от Риби и влиза в огнения кардинален Овен. Атмосферата осезаемо се променя. Ставаме активни, дейни, смели, инициативни и борбени. Залавяме се с хъс и оптимизъм за нещата, които искаме.

В неделя целият ден Луната е в Овен и е прекрасно аспектирана от Марс и Сатурн в Стрелец. Ще ни харесва да пътуваме, да експериментираме, да учим нови неща, да търсим Истината, да пътешестваме из далечни страни.

Хубаво е да оползотворим почивния ден, за да се размърдаме, да поспортуваме, да подишаме чист въздух, някъде извън прашния град. Да запалим огън на открито или скарата на двора, да си приготвим нещо вкусно заедно с приятна компания.

И да помним, че трябва да уважаваме стихията Огън. Да бъдем разумни и да спазваме съветите за безопасност за боравене с него.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Слънцето, Марс, Уран и Сатурн в Огнени знаци действат много интересно заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво.

Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златна възможност за бетониране на отдавнашни проекти и дейности.

Наличието на хармоничен аспект между Юпитер и Плутон ни прави целеустремени, сериозни, разумни, амбициозни и постигащи. Появяват се щастливи шансове за професионален успех.

Добре е да бъдем работливи, съсредоточени и мотивирани. А наличието на свързваща положителна връзка между Плутон и Нептун ни прави духовно търсещи и устремени, с възможност за истинска и дълбока личностна трансформация.

Меркурий е в земната подвижна Дева, там той е в силата си. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания.

Меркурий е в спокойната уравновесена Дева и ще остане там чак до 7 октомври 2016 г., като ще бъде ретрограден в периода 31 август - 22 септември.

Венера също е в Дева, любовта ни е по-хладна, разсъдлива и обрана от обичайното за нас, което принципно не е лошо, предвид силно огненото присъствие в този период. Юпитер е в Дева, така че засилва влиянието на Меркурий и Венера в този знак.

Внимание! Марс и Венера в момента воюват помежду си, затова не са изключени конфликти между двата пола и напрежение като цяло в интимните връзки.

Водещи стихии са именно Огънят и Земята. Едновременно страст и устойчивост. Хъс и практичност.

И помнете - вие сами сътворявате Живота си! Да, на фона на общи планетарни разположения и влияния, които е добре да имате предвид. Но тенденциите са едно, а личните усилия, желания и действия - съвсем друго.

Съдбата е съвкупност от много фактори, затова не отказвайте да свършите необходимото, и това, което зависи от самите вас. Любима моя поговорка, която ви напомням, гласи следното: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!"

Здрава, щастлива и успешна седмица на всички от мен!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv