Астро прогноза за периода 19-25 септември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 19-25 септември 2016 г.

Очаква ни седмица с няколко значими астрологични събития.

В понеделник в 8.03 ч. сутринта Луната преминава в земния неподвижен Телец. Енергията е грижовна, животворяща, поддържаща. Полейте цветята, отидете в градината си или в парка, пипнете земята, почувствайте я. Сгответе нещо вкусно.

Поглезете се с приятни процедури. Носете удобни дрехи. Заземете се. Вършете нещата бавно, но с постоянство и увереност в добрия изход. Може да ви се удаде и да спечелите пари с лекота. Днес е и точната опозиция Венера - Уран. Не е изключено внезапно да възникнат случки, свързани с любовните връзки.

Във вторник Луната целият ден е в Телец, запазват се тенденциите от вчера. Днес се образува голям Земен тригон, благоприятстващ деловите отношения, работата и кариерното развитие, практичността и устойчивостта. Плутон е в Козирог, Меркурий е на трон в Дева, Луната е в Телец - трите земни знака.

Слънцето също все още е в Дева. Силна земна енергия, на представителите на тези знаци им е много комфортно. Освен това Марс и Венера хармонират помежду си в момента, в любовните взаимоотношения ще цари разбирателство и приятна атмосфера.

В сряда в 8.56 ч. сутринта Луната влиза във въздушния подвижен знак на Близнаците. Ставаме любопитни и любознателни. Добре боравим със словото. Започва да ни се пътува. Някак не ни свърта на едно място.

Времето е добро за движение, за динамика, за спортуване. За дружески излизания и много общуване. Луната е прекрасно аспектирана от Слънцето и Юпитер, ще ни се удава да се изразяваме успешно във външния свят.

На 22 септември, четвъртък, в 17.15 ч. Слънцето напуска Дева и влиза във Везни, с което ознаменува официалното начало на есента на нашите географски ширини. Когато Слънцето е във Везни, фокусът се насочва към постигане на справедливост, хармония, красота, баланс, успех в брака и партньорските отношения като цяло.

Днес в 8.29 ч. сутринта Меркурий започва да се движи директно, спира неговата ретроградна фаза. Лека-полека ще се възстановят в нормалното си състояние всички комуникационни канали и системи. Общуването между хората ще започне да протича по-гладко.

Четвъртък целият ден сме под влиянието на Луната в Близнаци, съхраняват се лунните тенденции от вчера. Въпреки че е делник, започва дълга, четиридневна почивка. Да се възползваме от нея, за да се видим с приятели, да научим нещо ново, да попътуваме.

В петък двете женски планети сменят своята позиция по знак:

В 11.33 ч. Луната сяда на своя трон в Рак. Денят е подходящ да обърнем специално внимание на семейството и дома си, да се посветим на грижи за децата и роднините си.

В 17.55 ч. Венера преминава в Скорпион. По този начин слага отпечатък върху любовните отношения по посока на по-голяма обсебеност от партньора, ревнивост, силна страст.

Тъй като са във Водни знаци, Луната и Венера хармонират помежду си. Добри отношения между младите и зрелите жени. Баланс между различните женски роли. Всички ще сме по-чувствителни и подвластни на емоции.

Днес се наблюдават идеални пропорции между четирите Стихии, оказващи влияние върху енергетиката и акцентите на деня /Огън, Земя, Въздух и Вода/.

В събота Слънцето и Юпитер започват все повече да се доближават, за да съвпаднат напълно в понеделник, на 26 септември. Тъй като и двете планети са гиганти, тяхното съвместно действие във Везни ще се усети силно. Възможно е да получим подкрепа от значима за нас фигура и това да издигне социалния ни статус.

Може да израснем личностно и това да си проличи и във външния свят. Заради хармоничните аспекти на Луната, Меркурий, Нептун и Плутон днес се радваме на силна интуиция, умствени прозрения и добри идеи. Луната целият ден е в Рак, добре е да продължим да обръщаме внимание на дома и семейството си.

В неделя в 16.47 ч. Луната влиза в огнения Лъв, като през целия ден е отлично аспектирана от Слънцето и Юпитер. Блестящи лични и светски изяви, добро самочувствие и ярко присъствие, разбирателство между мъжете и жените, хармония между вътрешния и външния свят.

Неделната вечер е подходяща за забавления и приятелски събирания, за ходене на партита и излизания извън дома. Можем да покажем изтънченост и вкус, носейки скъпи и маркови дрехи, пръскайки се с хубави парфюми, слагайки си ефектни бижута, пиейки качествени питиета. Всичко това бива приветствано от царствената Луна в Лъв.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Хармоничен аспект между Марс и Венера. Добро разбирателство между двата пола. Разцвет на любовните отношения.

Марс, Уран и Сатурн в Огнени знаци действат добре заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво. Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златен шанс за бетониране на отдавна започнати проекти и дейности.

Точен хармоничен аспект между Меркурий и Плутон в Земни знаци. Хубаво е да обърнем внимание на финансите и амбициите си, на кариерното развитие и работата си като цяло. Можем да преживеем трансформираща дълбока промяна в сферата на словото, интелекта и общуването.

Меркурий е на трон в Дева, там той е в силата си. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания.

Меркурий е в земната Дева до 7 октомври 2016 г., като е в ретроградна фаза до 22 септември сутринта. От 23 септември започва същинското му директно движение.

Продължаваща Тау-квадратура в подвижните знаци Дева, Стрелец и Риби, което води до повишено напрежение, засилване на стреса и риск от междуличностни конфликти. Застрашени са предимно представителите на знаците Дева, Стрелец и Риби, както и хората с такива Асценденти или Луна в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Във Везни Юпитер се чувства по-свободно, отколкото когато беше в Дева. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

От 22 септември вечерта и Слънцето е във Везни. Двете планети започват да действат заедно и засилват взаимно влиянието си. Представителите на зодия Везни ще почувстват свеж полъх в живота си и личните си изяви.

Такова приятно раздвижване могат да усетят и хората от другите въздушни знаци /Близнаци и Водолей/, както и тези, чиито Асценденти или Луна се намират в тези три знака, приютени под общата голяма и топла прегръдка на Слънцето и Юпитер. Слънцето е едно от двете Светила, а Юпитер неслучайно е наречен от астролозите големият Бенефик /малкият Бенефик е Венера/.

С пожелание за хубава нова седмица и приятни празници,

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv