Астро прогноза за периода 21 - 27 август 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 21 - 27 август 2017 г.

На 21 август продължаваме да се наслаждаваме на Луна в Лъв. Днес е Новолунието, когато двете Светила (Слънцето и Луната) символично се "целуват" и сливат в един и същ знак и градус. Наблюдава се и едно рядко астрономическо явление - пълно Слънчево затъмнение, в САЩ.

Новолунието е точно в 21.29 ч., когато Слънцето и Луната ще транзитират заедно в 29-ия градус на Лъв. Водеща е тематиката, свързана с любовта, децата и творчеството. При Луна в Лъв е добра идея да празнуваме живота, да се забавляваме заедно с любимите си хора и с децата, да творим и да се изявяваме свободно.

От 10 планети 5 са в Огнени знаци, правим нещата с хъс, жар, ентусиазъм и пламенност. А образувалото се астрологично Хвърчило ни подкрепя в сферите на приятелството, любовта, пътуванията и ученето на нови неща.

Съставете списъка с Новолунните си желания тази вечер от 21.30 ч. до 23.25 ч., защото тогава Луната ще смени своя знак и ще влезе в Дева. Енергетиката се променя коренно и няма да съвпада вече с тази на Новолунието.

22 август - От снощи Луната транзитира в Земната уравновесена и практична Дева. По обяд Луната и Меркурий съвпадат точно в Дева. Макар и ретрограден, Меркурий е на трон в този знак. Заради съвпада си с Луната сигурно ще се отрази върху вербалното изразяване на чувствата и емоциите. Днес се трудим и работим. На делова вълна сме. Слънцето остава в Лъв.

23 август - В 1.15 ч. след полунощ Слънцето се премества в Дева. Елементът Земя става водещ. През следващия месец работим и жънем посятото до момента. Девите са работливи, практични, взискателни и критични, със завиден усет към детайлите и стремеж към ред. Такива ставаме и ние малко или много, особено когато и двете Светила (Слънцето и Луната) се намират в този зодиакален знак. Опозицията Нептун-Луна може да даде обърквания и изпадане в самозаблуди.

24 август - В 4.04 ч. Луната влиза във Въздушните Везни и първо е отлично аспектирана с Венера, което носи добро разбирателство между зрелите и младите жени. По-късно през деня Луната прави широк съвпад с Юпитер, с което съдейства за благополучието в партньорските взаимоотношения. Везни е знакът, отговарящ за брака, сериозните любовни връзки, хармонията, справедливостта, красотата, сътрудничеството между хората.

25 август - Луната е във Везни целият ден. Съхраняват се тенденциите от вчера, като съвпадът Луна-Юпитер става точен и носи късмет на жените и на партньорствата. Уран и Венера обаче правят квадратура в същото време, затова са възможни неочаквани обрати точно в любовните връзки или по отношение на финансите. Бъдете внимателни и се пазете от нервни избухвания. Хубавата новина за днес е, че в 13.27 ч. на обяд Сатурн излиза от ретроградната си фаза и започва да се движи директно.

26 август - Днес двете женски планети сменят своя знак на транзитиране. В 7.27 ч. сутринта Венера излиза от Рак и влиза в Лъв. А в 11.55 ч. на обяд Луната излиза от Везни и влиза във Водния Скорпион. Луната в Скорпион е страстна и в същото време потайна, магнетична и очароваща, ревнива и собственически настроена. На преден план излизат чувствата и емоциите, а също и интересът към окултното, тайното и скритото.

27 август - Луната е в Скорпион през целия ден и е хармонично аспектирана от Нептун в Риби и Плутон в Козирог. Радваме се на отлична интуиция, на интерес към духовното и способност да се изцеряваме и лекуваме. Като цяло се запазват астро-тенденциите от вчера.

За периода са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето и Марс съвпадат в Лъв до 22 август. Лъв е знакът, отговарящ за любовта, децата и творчеството. Слънцето управлява Лъв, там то е в силата си. След тази дата Марс остава в Лъв, докато Слънцето се премества в Дева.

Луната изминава пътя от Новолуние до Първа четвърт. Тя започва да расте, преминавайки последователно през знаците Лъв, Дева, Везни и Скорпион.

Венера е в Рак до 25 август. Този транзит на Венера засилва чувствителността, емоционалността, интуитивните озарения, мекотата и нежността, поетичността и загрижеността за парите. На 26 август Венера влиза в Лъв и ще остане там до 19 септември. Когато Венера е в Лъв, времето е подходящо за любов, забавления и летни флиртове.

Меркурий е на своя трон в Дева. Ще остане там чак до 29 септември. Радваме се на добра памет, остър ум и отлично общуване.

Сатурн е в Стрелец, неговото влияние е предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Тъй като Сатурн обръща своя ход и започва да се движи директно, считано от 25 август, ретроградните планети намаляват на четири. Това са Меркурий, Плутон, Уран и Нептун:

По време на ретрограден Меркурий (от 13 август до 5 септември) е възможно да се объркат комуникациите, плановете за пътувания, търговията, общуването между хората, да възникнат недоразумения и спорове, грешки и бъгове, свързани с електрониката и боравенето със словото като цяло. Просто го имайте предвид. Бъдете внимателни, когато подписвате документи, шофирайте по правилата и се стремете да бъдете възможно най-ясни и конкретни, когато се изказвате.

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Ретрограден Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени. Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността.

Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Направете седмицата си прекрасна, чудесна и щастлива, точно такава, каквато си я поискате!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv