Астро прогноза за периода 29 август - 4 септември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 29 август - 4 септември 2016 г.

В понеделник до 11.13 ч. Луната продължава да седи на своя трон в Рак, след което се придвижва в огнения неподвижен Лъв. Това означава, че който има да довършва някакви семейни дела, най-добре е да го направи днес до обяд.

След това започва да доминира Лъвската тематика: изяви в света, творчество, акцент върху любовните връзки и заниманията с деца, на фона на прекрасно самочувствие, гордост от постигнатото и бликащ оптимизъм за бъдещето.

Освен това Луната е чудесно аспектирана от Венера, Меркурий и Юпитер в Дева, затова ще изразяваме отлично емоциите си, ще имаме хубава интуиция, ще бъдем успешни в работата си, а зрелите и младите жени ще се разбират много добре помежду си.

Във вторник, в 5.00 ч. сутринта Венера прави своя скок във Везни, в своите владения. Везни е знакът на партньорството, брака, хармонията, красотата, любовта, а Венера като планетата на любовта е пряк покровител на всички тези неща.

В 12.00 ч. на обяд Луната в Лъв е в точен хармоничен аспект с Марс в Стрелец, огненото присъствие се разширява, всички ставаме пламенни защитници на всичко, в което вярваме.

Сатурн, планетата на дълга и кармата, едновременно окрилява, структурира жените и потиска, ограничава мъжете. В 15.55 ч. следобед Меркурий започва своето ретроградно движение - не са изключени проблеми с комуникационните системи, общуването, пътуванията, ума и пренасянето на информация.

В сряда сутринта е точният тригон Уран - Луна, възможно е да настъпят внезапни и непредсказуеми промени, които са за добро, при много жени, особено при зрелите жени, съпругите и майките. Възможно е точно сега да дойде моментът за някакво дълго отлагано действие например. Или пък да се зачене дълго очакваното бебе.

Възползвайте се от яркото и силно въздействие на Уран в Овен върху Луната в Лъв. Отново Огън, тази стихия си остава водеща и през тази седмица, заедно със Земната. В 18.22 ч. Луната влиза в земната подвижна Дева.

Ставаме практични, делови, дисциплинирани, грижовни, подредени, критични и самокритични като нея. И тъй като е денят преди Новолуние, е добре днес да разчистите всичко ненужно и старо около себе си, да освободите пространство за новите неща, които ще дойдат при вас.

В четвъртък, със започването на новия месец, Септември, се случва и Новолунието в Дева, което ще бъде точно в 12.05 ч. на обяд. Времето е подходящо за писане на желания, свързани със здравето и работата. Това е уникалният момент, когато Слънцето и Луната съвпадат, сливат се в целувка, образно казано. Мъжете и жените ще се разбират помежду си с лекота.

Моментът е добър да се стартират някакви начинания, Новата Луна ще им съдейства. Днес обаче е и точната Тау-квадратура между двете Светила /Слънце и Луна/ в Дева, Сатурн и Марс в Стрелец и Нептун в Риби. Да внимават всички представители на зодиите Дева, Стрелец и Риби, както и тези с такъв Асцендент или Луна. Напрежение, вътрешни противоречия и конфликти, повишено ниво на стрес, пазете се повече.

В петък целият ден Луната е в Дева, като съвпада с Меркурий, Юпитер и Венера. Запазват се тенденциите от предните два дена.

В 3.57 ч. сутринта в събота Луната влиза във Везни, с което засилва желанието за справедливост, красота, хармония, любов и партньорство. Към 14 ч. се случват два съвпада на планети - Меркурий и Юпитер са заедно в края на Дева, а Луната и Венера - в началото на Везни.

Тези четири планети образуват обща конфигурация, наречена стелиум. През цялата седмица действат в своеобразен тандем - ще ни върви в общуването, пътуванията, интелекта, интуицията, любовта, разбира се на фона на ретрограден Меркурий, който е добре да имаме предвид.

В неделя целият ден Луната е във Везни. Съхраняват се тенденциите от вчерашния съботен ден. Добре е през целия уикенд да се посветим на партньора си, а ако нямаме такъв, на занимания, свързани с увеличаване на хармонията, любовта и красотата в света.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Тау-квадратура в подвижните знаци Дева, Стрелец и Риби, което води до повишено напрежение, засилване на стреса и риск от междуличностни конфликти.

Образуващ се хармоничен аспект между Слънцето в Дева и Плутон в Козирог. Засилване на Земния елемент. Хубаво е да обърнем внимание на материалната страна на живота, на финансите и амбициите си, на кариерното развитие и работата си като цяло. Можем да преживеем трансформираща дълбока промяна в тази сфера.

Марс, Уран и Сатурн в Огнени знаци действат добре заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво. Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златен шанс за бетониране на отдавна започнати проекти и дейности.

Меркурий е в земната подвижна Дева, там той е в силата си. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания. Меркурий е в спокойната уравновесена Дева чак до 7 октомври 2016 г., като е ретрограден в периода 31 август - 22 септември.

Водещи стихии и през тази седмица са Огънят и Земята. Едновременно страст и устойчивост. Хъс и практичност.

И помнете - ние сами ковем Съдбата си! Ние сме творци на Живота си! Да, на фона на общи планетарни разположения и влияния, които е добре да имаме предвид. Но тенденциите са едно, а личните усилия, желания и действия - съвсем друго.

Не отказвайте да свършите необходимото и това, което зависи от самите вас. Любима моя поговорка, която ви напомням, гласи следното: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!"

Здрава, щастлива и успешна седмица на всички от мен!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv