Астро прогноза за периода 5 - 11 юни 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 5 - 11 юни 2017 г.

На 5 юни - Луната е във Везни до 13.47 ч. Започваме седмицата със стремеж към справедливост, хармония, партньорство, красота и сътрудничество. Луната е в опозиция с Венера и Уран в Овен. Пазете се от остри реакции и нервни избухвания, възможни са разногласия между зрелите и младите жени.

Квадратурата Слънце-Нептун сочи, че е възможно да възникнат някакви илюзии и самозаблуди. Хармоничният аспект Венера-Марс подкрепя любовните връзки и интимните отношения като цяло. Обърнете внимание на човека до себе си. Излезте навън, поговорете си, подишайте чист въздух.

В 13.48 ч. Луната се премества във Водния знак Скорпион и дава импулс за възникване на силни емоции, чувства и страсти.

6 юни - Луната цял ден е в Скорпион. Актуална е тематиката, свързана с дълбоките страсти, чувства и преживявания, както и всичко окултно, скрито и тайно. Скорпион е знакът на вътрешната мощ, той умее да остава външно невъзмутим, дори когато вътре в него бушуват бури. Това е и знакът на трансформацията, на прераждането и възраждането.

И тъй като Марс транзитира в Рак от 4 юни насам, елементът Вода става все по-силно застъпен в астрологичната обстановка в момента. В 10.11 ч. Венера излиза от Овен и влиза в Земния Телец. Венера е на трон в Телец, тя управлява този знак и се чувства комфортно и силна в него.

Акцент стават любовта, красотата, хармонията и финансовото благополучие. Меркурий също все още е в Телец, затова стихията Земя също силно присъства в общата енергетика на деня.

7 юни - В първия час след полунощ Меркурий също сяда на своя трон, в Близнаци. Планетата отговаря за общуването, комуникациите, пътуванията, словото, ученето на нови неща, динамичността, любознателността. Луната е в Скорпион и днес.

8 юни - В 2.01 ч. след полунощ Луната влиза в Стрелец и засилва желанието ни да се движим, да пътуваме, да изследваме непознати територии, да учим и да се образоваме. Луната все повече расте и се доближава до Пълнолунната си фаза.

Вътрешното напрежение също нараства, затова си почивайте повече и правете повече любими неща.

9 юни - Луната е в Стрелец. Запазват се тенденциите от вчера. В 16.12 ч. е часът на Пълнолунието в 18-ия градус на Стрелец. Оста на настоящото Пълнолуние е Близнаци - Стрелец. Това е оста на движението, пътуванията, образованието, общуването, комуникациите.

Успех днес ще имат всички, които се отдадат на пътешестване, учене на нови неща, боравене със словото, срещи с близки и приятели. По време на Пълнолуние се щадете повече и се пазете от избухване на междуличностни конфликти.

Също така не е хубаво точно сега да преяждате, веднага ще качите килограми, а и ще ви стане много тежко. Пийте вода и яжте пресни плодове и зеленчуци.

Въздържайте се от планови хирургически операции, тъй като е доказано, че по Пълнолуние рискът от кръвоизливи се увеличава. В 17.59 ч. спира ретроградната фаза на Юпитер.

10 юни - Първоначално Луната е в Стрелец, но след 14.38 ч. се премества в Земния кардинален знак Козирог. Въпреки че е събота, денят е добър за постигане на професионални постижения, за посвещаване върху кариерата и амбициите за растеж.

С каквато и работа да се захванете днес, ще я свършите повече от добре. Днес може да се стремите към по-голяма стабилност, спокойствие, търпение и постоянство в преследване на целите си. Планетата Юпитер е стационарна, още не се движи напред, но вече не е ретроградна.

11 юни - Неделя е. Луната цял ден е в Козирог. Съхраняват се астрологичните тенденции от вчерашния ден. Ако имате да свършите нещо у дома или си носите служебна работа вкъщи, действайте смело и с размах, ще ви спори и ще се справите блестящо.

Актуални теми сега са: дълг, отговорност, карма, възпитание, труд, служене, резултати. Луната и Нептун хармонират помежду си, интуицията ни е изострена. Юпитер вече се движи директно - очакваме разцвет в брачните и любовните отношения, тъй като транзитира във Везни.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето транзитира стабилно в Близнаци. Близнаци е знакът, който се свързва с пътуването, ученето на нови неща и общуването. Затова през месец юни са подходящи заниманията със слово, път, комуникация, обучение, образование. Водещ е елементът Въздух. Правим нещата бързо и със замах.

Луната преминава пътя от Везни до Козирог, като в началото нараства, после стига до Пълнолунната си фаза и накрая започва да намалява.

Меркурий сяда на своя трон в Близнаци, а Венера - на своя трон в Телец. Тези две значими планети са си на точните места. И се движат директно. Можем да очакваме положително развитие на всички процеси, свързани с пътуване, обучение, общуване, любов, изкуства и пари.

Марс е в Рак и ни настройва на по-нежна, романтична, чувствена вълна. През целия период е налице хармоничен аспект между Марс и Венера, което е предпоставка за отлични любовни и интимни взаимоотношения.

Ретроградните планети са три на брой - Плутон, Сатурн и Юпитер:

Плутон може да разгърне пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия.

Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. Тъй като Юпитер е ретрограден, това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни.

Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни. На 10 юни Юпитер става стационарен /неподвижен/ и на 11 юни лека-полека започва да се движи директно.

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv