Астро прогноза за периода 8-14 август 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 8-14 август 2016 г.

В понеделник целият ден Луната все още се намира във въздушния кардинален знак Везни. Тя ни настройва на вълна партньорство, интимни взаимоотношения, съжителство, брак. Засилва се стремежът към хармония, красота, справедливост, естетика и любов.

Луната е прекрасно аспектирана от Слънцето в Лъв, което означава, че в момента сме надарени с добро самочувствие, висока жизнена енергия, склонни сме да даряваме и получаваме повече любов, грижим се добре за себе си и за децата си, творим, изявяваме се във външния свят.

Внимание! Марс и Венера в момента воюват помежду си, затова не са изключени конфликти между двата пола и напрежение като цяло в интимните връзки.

Във вторник в 7.55 ч. сутринта Луната се премества във водния неподвижен Скорпион. Ставаме подвластни на силни емоции, на дълбоки чувства и ярки преживявания. Акценти са страстта, доброто боравене с чужди пари и средства, интересът към окултното и езотеричните науки.

Може да научим нечия тайна, но ще я запазим само за себе си. Може да ни се прииска да отмъстим, ако някой ни настъпи на болно място. Може остро да изревнуваме, ей така, без повод.

Спокойно, от собственически настроената Луна в Скорпион е. Понякога Скорпионите жилят, особено ако се усетят застрашени. Имайте го предвид както за себе си в този период, така и по отношение на околните.

За сряда е характерен целодневният престой на Луната в Скорпион. Запазват се тенденциите от вчера, вторник. Двата бисекстила Луна-Меркурий-Плутон и Луна-Нептун-Плутон придават следните хармонични влияния върху нас - силна интуиция, адекватен изказ на чувствата, духовни интереси, поетична дарба, трансформация с помощта на подсъзнанието.

Ако искате да се отървете от вреден навик, тази конфигурация определено ще ви помогне да го направите успешно и трайно. Ако искате да напишете или сътворите нещо хубаво, ще ви се удаде сполучливо да го сторите.

В четвъртък в 20.23 ч. вечерта Луната влиза в огнения подвижен знак Стрелец и прави съвпад с Марс и Сатурн в Стрелец, като и трите планети са хармонично аспектирани от Юпитер в Дева. Засилва се и без това силно изразената Огнена тематика.

Ще правим нещата пламенно, с жар. Ще се интересуваме от пътешествия, чужди страни и езици, образование и преквалификация, търсене на вечните истини на битието. Ще бъдем оптимистично и авантюристично настроени.

В петък целият ден Луната е в Стрелец. Запазват се влиянията от вчерашния ден, четвъртък, 11 август. Венера прави квадратури и с Марс, и с Луната - твърде вероятно е младите жени да влязат в конфликт както със зрелите жени, така и с мъжете.

Съветът ми е да се стремят да запазят максимално самообладание и спокойствие, за да не съжаляват след като минат тези напрегнати аспекти.

В събота наблюдаваме голям Огнен тригон, което е много хармоничен аспект: Слънцето е в Лъв, Луната е в Стрелец, а Уран е в Овен. Отвътре ще ни влече да пътуваме, да учим нови неща, волята ще подкрепя тези наши желания, а съдбата ще ни предостави изобилие от шансове да се реализираме и да действаме.

Огънят е стихия, чието влияние не бива да пренебрегваме. Затова е добре да бъдем активни и да се възползваме максимално от тази планетна конфигурация.

В неделя в 7.13 ч. сутринта Луната влиза в кардиналния земен Козирог. Това вече е твърда земя. Устойчива. Целеустремена и амбициозна. На преден план излизат професионалните постижения и кариерата. Ставаме делови, практични, прагматични, строги, хладни откъм емоции.

Време за израстване и растеж. Въпреки че е почивен ден, ако има нещо, което можем да свършим сега, нека го направим без колебание. Земната енергия ни помага.

За цялата седмица е характерно наличието на хармоничен аспект между Юпитер и Плутон, който ни прави целеустремени, сериозни, разумни, амбициозни и постигащи. Появяват се щастливи шансове за професионален успех.

Добре е да бъдем работливи, съсредоточени и мотивирани. А наличието на свързваща положителна връзка между Плутон и Нептун ни прави духовно търсещи и устремени, с възможност за истинска и дълбока личностна трансформация.

Слънцето и Сатурн в огнени знаци действат много интересно заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво.

Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златна възможност за бетониране на отдавнашни проекти и дейности.

Меркурий е в земната подвижна Дева, там той е в силата си. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания.

Меркурий е в спокойната уравновесена Дева и ще остане там чак до 7 октомври 2016 г., като ще бъде ретрограден в периода 31 август - 22 септември.

Венера също е в Дева, любовта ни е по-хладна и обрана от обичайното за нас, което принципно не е лошо, предвид силно огненото присъствие в този период. Водещи стихии са именно Огънят и Земята. Едновременно страст и устойчивост. Юпитер е в Дева, така че засилва влиянието на Меркурий и Венера в този знак.

Знайте - вие сами съ-творявате дните и нощите си! Да, на фона на общи планетни разположения и влияния, които е добре да имате предвид. Но тенденциите са едно, а личните усилия, желания и действия - съвсем друго.

Съдбата е съвкупност от много фактори, затова не отказвайте да свършите необходимото, това, което зависи от самите вас. Любима моя поговорка, която ви напомням, гласи следното: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!"

Здрава, щастлива и успешна седмица на всички от мен!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv