Астро прогноза за периода от 28 август до 3 септември 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода от 28 август до 3 септември 2017 г.

На 28 август - и днес, като през изминалия уикенд, се наслаждаваме на Луна в Скорпион през целия ден, която е хармонично аспектирана от Нептун в Риби и Плутон в Козирог. Радваме се на отлична интуиция, на интерес към духовното и способност да се изцеряваме и лекуваме. Чак в 22.52 ч. Луната се премества в Огнения знак Стрелец. Променената енергетика ще усетим през утрешния ден.

29 август - от снощи Луната транзитира в пламенния и оптимистично настроен Стрелец. Ще ни влекат пътешествията надалеч и ученето на нови неща. Особено ще ни върви в изучаването на чужди езици и в пътуванията извън страната.

Днес е Първа четвърт, тоест двете Светила (Слънцето и Луната) квадратират помежду си, възможно е възникване на вътрешно емоционално напрежение и на засилване на конфликтите между мъжете и жените. Хармоничният аспект между Луната и Венера в огнени знаци обаче води до добро разбирателство между зрелите и младите жени.

30 август - Луната остава в Стрелец, съхраняват се тенденциите от вчера. Психо-емоционалната атмосфера е обагрена в червено, символично казано, заради водещата стихия Огън в момента - 5 от 10 планети транзитират в огнени знаци.

31 август - в 11.21 ч. Луната влиза в Кардиналния Козирог и веднага става част от голям Огнено-Земен тригон. Хармонично аспектирана е от Уран, Марс, Меркурий и Слънцето. Днес се изразяваме и действаме в съзвучие с вътрешната си истина и в съответствие с инстинктите си.

Освен Огъня, в момента силно действа и елементът Земя. Ще бъдем едновременно темпераментни и практични, пламенни и делови, действащи и уравновесени. В 18.58 ч. ретроградният Меркурий излиза от Дева и се връща в Лъв.

1 септември - Луната е в Козирог целият ден. Запазват се тенденциите от вчера. Днес е съвпадът Плутон-Луна, възможно е да разглеждате някаква тематика в дълбочина, или пък да усетите дълбинна промяна и трансформация. Не е изключено да имате засилен усет и нюх към нещата, както и да получите интуитивни прозрения.

2 септември - целият ден Луната е в Козирог. Продължава тенденцията към работа, професионално израстване и кариерен растеж. В 23.08 ч. Луната влиза във Водолей, но променената конфигурация ще усетим утре.

3 септември - Луната във Водолей е благоприятна позиция за неделя. Времето е добро да се срещнем със съмишленици и приятели, да общуваме в групи, да участваме в по-широка социална мрежа. Меркурий и Марс съвпадат точно в Лъв, и са отлично аспектирани от Уран в Овен и Сатурн в Стрелец. Словото и действената активност водят до интересни и трайни резултати.

За периода са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Дева. Елементът Земя става водещ. През следващия един месец се трудим усилено, но и жънем посятото до момента. Девите са работливи, практични, взискателни и критични, със завиден усет към детайлите и стремеж към ред. Техният месец е Септември. Късното лято и ранната есен, периодът, в който събираме реколтата. Време за равносметка на отминалото. И време за получаване на резултати от предишни дейности.

Опозиция Нептун-Слънце. Нептун е на своя трон в Риби, а Слънцето транзитира в Дева. Оста Риби-Дева е оста на служенето на другите хора. Риби служат по емоционален, духовен, психичен начин, те изслушват, подкрепят, съчувстват, вдъхновяват, разбират, мотивират, прощават на околните.

Дева служи по земен, практичен, осезаем начин, тя помага в бита, готви, зашива скъсаното, чисти зацапаното, мете, пере, помага за домашните, ремонтира, планира финансите.

Риби изцеряват сърцето и лекуват душата, Дева дарява физическо здраве и хигиена във взаимоотношенията. И двата знака неуморно дават от себе си на другите хора. Просто го правят по различен начин. Затова много Деви считат Риби за отнесени, ненадеждни и вятърничави личности, а доста Риби смятат Девите за сухи, досадни и прекалено педантични особи, заети единствено с материални дела.

Марс е в Лъв. Лъв е знакът, отговарящ за любовта, децата и творчеството. Активността ни е по посока именно към тези сфери от живота.

Луната изминава пътя от Първа четвърт до фазата непосредствено преди Пълнолуние. Тя продължава да расте, преминавайки последователно през знаците Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей.

От 26 август Венера е в Лъв и ще остане там до 19 септември. Когато Венера е в Лъв, времето е подходящо за любов, забавления и летни флиртове.

Меркурий е на своя трон в Дева. Ще остане там чак до 29 септември. Радваме се на добра памет, остър ум и отлично общуване, въпреки ретроградието му в момента.

Сатурн е в Стрелец, неговото влияние е предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Тъй като Сатурн обърна своя ход и започна да се движи директно на 25 август, ретроградните планети вече са четири. Това са Меркурий, Плутон, Уран и Нептун:

По време на ретрограден Меркурий (от 13 август до 5 септември) е възможно да се объркват комуникациите, плановете за пътувания, търговията, общуването между хората, да възникват недоразумения и спорове, грешки и бъгове, свързани с електрониката и боравенето със словото като цяло. Имайте предвид това, затова бъдете внимателни, когато подписвате документи. Шофирайте по правилата и се стремете да бъдете възможно най-ясни и конкретни, когато се изказвате.

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Ретрограден Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Направете седмицата си прекрасна, чудесна и щастлива, точно такава, каквато си я поискате!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv