Астро прогноза за Страстната седмица

  • Сподели:
Астро прогноза за Страстната седмица

Астро прогноза за периода от 10 до 16 април 2017 г.:

10 април - Луната от вчера е във въздушния зодиакален знак Везни. Везни е знакът на партньорството, любовните връзки, хармонията, справедливостта, красотата и изкуствата. Днес се дръжте максимално справедливо и честно. Вечерта се отдайте на приятни и споделени интимни мигове с любимия човек.

Или излезте сред природата да се насладите на прекрасните пролетни гледки. Сътворете нещо. Доставете радост на всичките си сетива, бъдете естети.

Луната все повече нараства, съвсем скоро ще застане в точна опозиция със Слънцето, тогава ще дойде пълнолунието във Везни. Акцент става оста Овен - Везни, това е оста Аз - Ние.

Основният въпрос за разрешаване е постигането на крехкия и труден баланс между моите лични потребности и тези на моя партньор.

Напрежението, характерно за фазата на пълнолуние, вече започва да се усеща от по-чувствителните натури. Съветът ми е да се пазите от нервни ситуации и избухвания, да се щадите повече и да се храните по-леко и здравословно.

Пийте достатъчно вода и се наспивайте добре. Така ще съумеете да преборите пролетната умора и да съхраните емоционалното и физическото си здраве.

От днес и Меркурий започва да се движи ретроградно, в Телец. Така броят на ретроградните планети нараства на четири - Юпитер, Венера, Сатурн и Меркурий.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Меркурий ни предупреждава да пътуваме и да общуваме внимателно, да спазваме правилата за движение на пътя, да четем всичко, което подписваме, да проверяваме документите и имейлите си, да пазим техниката си, особено комуникационната такава.

Квадратурата Венера-Сатурн насища с напрежение любовните връзки, подлага ги на проблеми и изпитания, прави ги отговорни и сериозни.

11 април - Луната е във Везни и днес. Напълно се съхраняват астрологичните тенденции от вчерашния ден. В 9.10 ч. сутринта е пълнолунието по оста Везни - Овен.

Прочетете повече за него в описанието за 10 април по-горе в материала. Напрежението, възникващо заради опозицията между двете Светила (Слънцето в Овен и Луната във Везни), се засилва заради влиянието на други две ключови планети - Юпитер в съвпад с Луната от една страна, и Уран в съвпад със Слънцето от друга страна.

Единият съюз ще ни тласка към подчертани лични изяви в света, а другият - да се посветим на партньора си и неговите потребности.

12 април - в 1.43 ч. след полунощ Луната се придвижва от Везни в Скорпион. Общата психична атмосфера се променя по посока на "скорпионовата" тематика: дълбочина на чувствата и преживяванията, силни страсти, способност да се пази тайна, връзка с "подземния" свят, умение на човека да съхранява себе си и да се пази от врагове, както и да борави с чужди пари, средства, инвестиции.

Хармоничният аспект между Марс и Венера благоприятства любовта и интимните връзки, които е възможно точно сега да се изяснят и закрепят. Възползвайте се от този шанс.

13 април - Луната е в Скорпион през целия ден, запазват се тенденциите от вчера. Хармоничният аспект Луна-Нептун във водни знаци говори за изострена интуиция, засилване на поетичните дарби и изобщо на творческите изяви, по-ярко изразени сънища и като цяло повишаване на интереса към духовния и невидимия свят.

Особено силно ще бъдат повлияни представителите на водните знаци (Рак, Скорпион и Риби), както и хората с Луна и/или асцендент в някой от тези зодиакални знаци.

14 април - днес водещ е хармоничният аспект между двете женски планети - Луната и Венера. Отношенията между младите и зрелите жени са отлични. В 13.27 ч. на обяд Луната излиза от Скорпион и влиза в огнения знак Стрелец. Стрелец е знакът на оптимизма, щастието, късмета, свободата и изобилието.

Затова не е чудно, че всички сякаш ставаме озарени и сияйни, когато Луната транзитира в този знак. Стремим се към независимост, волност, широта и простор за идеите си, пътуваме надалеч, учим нови неща с удоволствие, настройваме се философски, действаме с пламенност и амбиция, без страхове и опасения.

15 април - Луната е в Стрелец. Съхраняват се тенденциите от вчерашния ден. Венера от днес не е ретроградна, започва да се движи директно, все още транзитира в Риби. Налице са няколко хармонични аспекта - между Марс и Венера, между Луна и Юпитер, между Сатурн и Слънце. Усеща се някакво олекване, облекчение, общо емоционално разтоварване.

Ако не сте боядисали яйцата в четвъртък, направете го сега, моментът определено е добър за подобни занимания. Заради напрегнатия аспект Луна-Нептун се пазете от илюзии и самозаблуди, от фалшиви обещания и нереалистични блянове. Гледайте да държите здрава връзката си с реалността такава, каквато е, а не такава, каквато ви се иска на вас.

16 април - Христос воскресе! Светлина и топлина да сгряват всеки дом! Доброто да вземе превес над злото! Колкото до Луната, тя и днес транзитира в огнения знак Стрелец. Напълно се съхраняват тенденциите от предишните два дена.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Овен, всички сме като цяло дейни, активни, инициативни, борбени, смели, оптимисти и изпълнени с енергия. Меркурий е в Телец и вече е ретрограден. Способни сме да обмисляме внимателно постъпките и думите си. От 10 март Марс е в Телец и ни прави по-търпеливи, спокойни и постоянни. Марс ще остане в Телец до 20 април 2017 година.

Продължаваща кардинална тау-квадратура, включваща Слънце и Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки.

Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог/) както и на хората с асцендент и/или Луна в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 г. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. Юпитер е ретрограден в момента. Това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни.

Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

Желая щастливи дни на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv