Бунтът на придворните дами

  • Сподели:
Бунтът на придворните дами

Моля, защо ми вдигате куфара? Какво си мислите, че не мога да се справя сама, защото съм жена ли?

Два толкова изненадващи въпроса, съвсем реални, получени от млад мъж докато дава безкористно своята джентълменска помощ на дама, бореща се със задачата да постави своите тежки куфари в багажното отделение над седалките във влак, някъде из Белгия.

Отнасяйки се с уважение и дълбокото убеждение, че жените са равни с мъжете. Възхищавайки се на революцията на жените, тяхната непоклатима решителност в борбата да получат право да гласуват, да получат право да работят наравно с мъжете, желанието им да развиват своя потенциал.

Няма как да пропусна и факта, че много народи са извоювали своята свобода с мечове, пушки и пр., но днес в XXI век гражданите на тези държави не се разхождат с пушки по улиците.

Деликатната тема за еманципацията

Да, елегантно докосвам темата за еманципацията. Да, уважавам това решение и го подкрепям в неговия първи вид с чиста идея.

Подкрепям и различните религии. Без да се съгласявам с формите им на фанатизъм, които погубват добрите идеи. Всеки има право да практикува своята религия, било тя християнаство, ислям, пастафарианство и прочие, но без да наранява другиго.

Но, преминавайки невидимата граница на здравия разум и започвайки да използваш манипулацията за "потъпкването" на твоите права, с користната цел да можеш самия ти да потъпкваш чуждите права е основание да преразгледаме някои модни "политически" тенденции и влиянието помежду им.

Търся еманципирана жена

Чудесно, жените са еманципирани. Харесва ми. Търся еманципирана жена! Но нека обясня масовия, фалшив образ на еманципацията, който е без стойност и го отбягвам:

Еманципирана, а живее в жилището на родителите си, разбира се съвсем самостоятелно - плаща част от сметката за ток, хвърля дрехите в коша за пране и държи никой да не влиза в нейната стая.

По-чистата, но пак фалшива форма - живее в собствено жилище, всеки петък пие коктейли с приятелки, работи на средно управленско ниво и търси мъж, който уважава нейните женски права да се прибира в 2 през нощта, все още носеща ефирния полъх на тютюн и спирт.

Веднъж излязла на романтична среща с представител на другия пол, тя държи да си поделят сметката. Уау!

И отново на стария паваж

Дели си сметката, живее сама, инвестирала е в дрехи, прическа и парфюм, управлява служебен автомобил... Търси "истински мъж", държи да е успял поне колкото нея, тъй като тя е постигнала много в своите очи.

Но, веднъж започнала да мисли за брак, който не е по сметка, а по разум. Отново отговорността за покупката на жилище, образованието на децата, покупката на минимум два семейни автомобила и изтънчените подаръци остават прагово изискване към мъжа. Все пак тя е успяла и мъжа трябва да направи нещо.

Модата се сменя... мода след мода

Но за изненада на самите дами, нежният пол еволюира повече от очакваното. Днес има жени и с пенис! Дами, конкуренцията чука на вратата, която отворихте широко.

Бунтът на придворните дами

Модата човек да търси своите права, обединен в група с други хора, имащи същото лично чувство за несправедливост спрямо тях създаде нова вълна. Ще я нарека Бунт на придворните дами.

Веднъж самоопределили се по нов, по-особен начин и сблъскали се с естествената изненада на традиционно мислещите, запленени от идеята за правата на различните полове, нови групи започват да сформират общности и гръмко да претендират за своите полови права.

Уважавам сексуалността на хората, с оглед да няма засегнати ще разделя формите на сексуалността условно на традиционна и нетрадиционна. Изцяло обосновавайки се с естествените възможности за репродукция на различните биологични видове.

Бунтът на придворните дами - освобождение или окупация

Те не били разбрани, няма ли права, обществото ги отхвърляло, защото били различни.

Колко пъти сте видели двойка или група двойки, практикуващи традиционна сексуалност в центъра на града или друго обществено място да демонстрират своята сексуалност чисто голи пред други хора и ДЕЦА!?

Откога обществената норма с библейско начало и хилядолетна история - човек да се движи сред другите хора, покрил своите гениталии, се превърна в потъпкване на права!? Има ли закон, забраняващ практикуването на определен вид секс? Няма - значи няма и репресирани.

Забраната за практикуване на секс и нудизъм на обществени места е напълно всеобхватна и за двата вида сексуалност - традиционна и нетрадиционна. Тоест отново нямаме репресиране, това е обществена норма.

Защо определена група хора трябва да окупира обществения морал и да го потъпква с различни форми на неуместна и безконтролна сексуалност. Следва ли два индивида да манифестират своята сексуалност и този акт на сексуалност само защото е звучен и пъстър да е повод за толерирането им?

Бунтът на придворните дами - политика за влияние

Жаждата за власт на определени хора е създала и различни лобита, групи от хора, подкрепящи и атакуващи различни каузи, идеи, личности.

Може би е време да кажем, че някои успешни бунтове за свобода, като "правата на жените" са дали идеи за силата на думата "свобода" и как тя може манипулативно да се използва като прикритие за окупация, каквъто е и "Бунтът на придворните дами".

Една модна тенденция, подкрепяна бурно за своето налагане. Изграждане на влияние-гласност на продукт, който се продава.

Бунтът на придворните дами - окупация на морала и здравия разум

Еманципираната жена не е гротеска на озлобена, бездетна жена, тя е силна и борбена "майка", не е мъжкарана в панталон и цигара, а дама в рокля и със семейство.

Демократичната, цивилизована идея за равни права, не е врата за крадеца към хранилището на морала. А стълба към по-добър социален живот.

Винаги инфантилът се гордее със своята особена и неповторима същност, иска да е още по-различен и да бъде високо оценен заради това. За съжаление хората са много по-еднакви, отколкото различни.

Просто качествените форми на социална изява се постигат с много труд и самодисциплина, те налагат комплексност на личността - образование, работа, спорт, управление на емоциите, социална интелигентност.