Coldplay с премиера в Космоса

  • Сподели:
Coldplay с премиера в Космоса

Британската група Coldplay направи нещо, което досега нито един музикант не бе правил и представи най-новия си сингъл Higher Power премиерно на Международната космическа станция.

Музикантите, начело с фронтмена Крис Мартин, направиха премиера на вдъхновената от 80-те години поп песен на борда на Международната космическа станция за една нощ - обединявайки се с френския астронавт Томас Песке, който предаде музиката обратно на Земята чрез сателит, предава BBC. Във видеочат Крис Мартин каза на 43-годишния космически инженер: "В момента не можем да свирим за никого на Земята, така че решихме, че просто ще свирим за теб. Това е като концерт само с един зрител". Певецът се пошегува, че песента има подобен междугалактически произход – „Опитваме се да си представим как може да звучи музиката на други планети и се опитваме да си представим, че това са другите действия, така че не мислим за себе си като за група Coldplay от Англия, а по-мащабно", обясни той.

Higher Power е първото сътрудничество на групата с шведския хитмейкър Макс Мартин, който преди това оглавява класациите с изпълнители като Бритни Спиърс, Тейлър Суифт, Джъстин Тимбърлейк, Ариана Гранде и The Weeknd.