Дервишово въртене - себепознание чрез танца

  • Сподели:
Дервишово въртене - себепознание чрез танца

Дервишовото въртене е древна техника, която ни позволява да се отърсим и освободим от напрежението и стреса, които тялото ни задържа. Да минем отвъд ограниченията, които сами си налагаме ежедневно.

Дервишовото (познато още като суфи) въртене е изследване на личните емоции, реакции и действия. То създава възможност да развием нови, непознати за нас хоризонти, усещания и разбирания за заобикалящият ни свят.

Това е практика, която променя качествено присъствието ни в живота. Способността да се наблюдаваме отстрани и осъзнато да изследваме действията си ни дава възможност да вземаме решенията в ежедневието си по един нов, по-балансиран начин.

Красивото и магично движение на дервишите не е ограничено до малцина, които могат да го правят - то е достъпно за всеки от нас. Специални техники позволяват на всеки да прекара минути и часове във вихъра от цветовете на света, като остане спокоен и центриран.

Интересен факт, който малцина знаят, е че въртенето може да се осъществява по двойки и в групи - като в този си вид въртенето позволява да се отворим за партньорите и да откликваме на техните сигнали.