Десет черти на мъжа егоист

  • Сподели:
Десет черти на мъжа егоист

Ако искаме да имаме успешна връзка, винаги трябва да избираме мъж, който на първо място да ни бъде истински приятел, след това сродна душа и любовник. Съществуват по-различен тип мъже, такива, които са насочили цялото си внимание върху своята собствена особа - мъже егоисти, които без проблем саботират и изпепеляват всяка връзка. Ще разгледаме няколко черти от характера и преднамерените действия на подобен тип мъже, които ще ни помогнат да разберем дали човека до нас притежава тези негативни качества.

Този тип мъже винаги, реагират остро на вашите проблеми и сълзи – За него е по-важно, той да се чувства комфортно, отколкото да се натоварва с вашите тревоги. Когато се опитвате да му споделите, че нещо ви притеснява, той подхожда с агресия към вас или другия вариант е, с пренебрежение и отрицание.

Той умишлено избягва да обсъждате сериозни теми, още повече ако те са свързани с пари .Този тип мъже живеят на принципа - моето си е мое, но няма проблем и твоето да стане мое. Те не искат и не умеят да споделят. Когато се подготвяте за среща абсолютно винаги се налага вие да го чакате, а не той вас - Мъжът егоист не може да бъде джентълмен, просто защото тези неща за него са по-скоро загуба на време. Той е свикнал целия свят да се съобразява с неговите желания и вълнения, но не е способен да направи същото за другите.

Стреми се да влага всичките си средства в своето собствено развитие, забавление и интереси. Той не е способен да живее със семеен общ бюджет, който да ограничава неговите желания, които стоят над всичко останало.

Мъжът егоист, не се стреми да ви представя в добра светлина пред другите хората. Той е вложил цялата си енергия в това да се представи блестящо пред останалите, но за ваша сметка.
Той не се интересува от вашите отношения с близки приятели и роднини - просто не го вълнува какво е вашето обкръжение и не смята да става по никакъв начин част от него.

Този мъж е създаден, за да обича само един единствен човек на този свят, а именно - самия себе си.
Той не полага усилия, да се впише във вашия приятелски кръг.
Стреми се да дърпа чергата единствено в полза на собствения си интерес – защото за него на първо място стои собственото благополучие, пред щастието на останалите.
Той винаги ще избере вариант, в който печели от ситуацията, в която се намира.
Ако живеете с подобен тип мъж, трябва да свикнете с дългите списъци със стоки, които са ви позволени и такива, които не са, но същевременно този списък, няма да важи за мъжът егоист, тъй като той тайно ще си е отделил пари за собствените му нужди и желания, а в неговите сметки вие няма да сте на дневен ред.

Ако намирате сходни черти в своя партньор, то най-вероятно сте попаднали на точно този тип мъже, които не вярват в любовта, романтиката и споделянето, защото са завладени единствено от собствените си желания мечти и развитие. Подобен тип мъже не успяват да изградят стабилна и нормална връзка, в която да цари хармония и отдаденост, просто защото не могат да обичат друг човек освен себе си.