Десет грешки, които допускат мъжете в една връзка

  • Сподели:
Десет грешки, които допускат мъжете в една връзка

Дори когато един мъж е влюбен и държи истински на своята партньорка, успява да допусне някои елементарни грешки, които от своя страна разклащат основите на връзката. Не е нужно всички да сме перфектни, но някои мъжки постъпки са способни да съсипят дълго изграждани във времето отношения, с човек, който държи на тях и ги обича истински. Ще разгледаме някои основни грешки, които допускат мъжете в една връзка.

1. Ограничават жената до себе си - С идеята да контролират всичко около себе си, мъжете допускат една основна грешка, която им коства в последствие много ненужни скандали. Тъй като голям процент от мъжете предпочитат да играят ролята на господари и смятат, че когато ударят по масата всички около тях трябва задължително да козируват - допускат същата грешка и с жената до себе си. Ограниченията може да се свързани с професионалното развитие, обучение, желанията и мечтите на жената до тях.

2. Стремят се да бъдат командира в тази връзка и искат единствено техният глас да се чува - Контролът към любимата в повечето случаи е свързан с местата, които посещава тяхната партньорка, стилът ѝ на обличане и как трябва да общува с останалите хора. А притискането е свързано с желанието на мъжа да ръководи и неговата дума да бъде чута на всяка цена. Грешката идва от там, че мъжът ограничава свободата на своята партньорка и държи, тя да спазва определен етикет, който той самия е предначертал за нея.

3. Живеят ден за ден и нямат точен план за съвместното бъдеще – Каквото има да става, ще се случи. Не е нужно излишно да се натоварваме с планове за бъдещето – тези мъжки мисли могат за секунди да съсипят и най-здравата връзка. Неминуемо идва моментът, в който жената мечтае за нещо повече, за общо бъдеще, мечти, семейство, реализация и всичко това, заедно с любимия човек. А когато мъжете не си поставят точни цели, те определено започват да изглеждат несериозно в очите на своята любима.

4. Уповават се на клюки и мнения от недоброжелателни приятели – Огромна грешка, която допускат голям процент от представителите на мъжкия пол. Докато нямат пълно доверие на жената до себе си, няма как да очакват нещата да вървят в добра посока. А винаги ще се намерят недоброжелателни интриганти, които да подкопаят основите на една връзка със злонамерени лъжи, с които да манипулират и интригантстват на гърба на останалите. Затова, мили мъже, винаги си имайте едно на ум и винаги мерете два пъти, преди да отрежете, защото ако не го направите и се вслушвате непрекъснато в клюки и лъжи, трудно ще задържите някоя партньорка до себе си за по-дълго време. Оставете вашия разум и преценка, да надделеят и не се оставяйте на манипулатори, да ръководят вашия любовен живот отстрани и докато вие страдате, те да се забавляват.

5. Забравят за романтиката и нежността, от които се нуждае жената до тях – Най-често срещаната грешка при мъжете. С времето мъжете свикват до такава степен със своята половинка, че по-голям процент от тях не смятат за нужно да подържат романтиката жива, но именно романтиката и нежността са в основата на добрата връзка, а когато те липсват жената се чувства потисната, забравена и не достатъчно обичана от своя партньор. Затова ако искате да съхраните своите отношения с любимата, е нужно да бъдете малко по-романтични и нежни със своята партньорка. Чрез романтиката се поражда страстта и връзката се изпълва с хармония.

6. Приемат връзката и жената до себе си за даденост – Когато мъжете свикнат със своята партньорка до такава степен, че започват да я възприемат като свой приятел, съквартирант или просто домакиня, тогава връзката изгубва своята сила и тръпка. Никога не трябва да спираме да подхранваме една връзка, да я зареждаме с нови усещания, емоции, страст, мечти ако искаме тази връзка да е здрава и щастлива, трябва да постигнем баланса и хармонията, да правим  изненади на своята любима и да бъдем по-спонтанни, да не се оставяме просто по течението.

7. Стремят се да се реализират успешно и не подкрепят професионалното развитие на своята половинка – Голям процент от мъжете са на мнение, че те са главата на семейството и като такива, те трябва да се нагърбят с нелеката задача да закърпват семейния бюджет и дори жената до тях да има огромното желание да ги подкрепи в това начинание и да бъде по-самостоятелна, те просто ограничават това нейно желание и не позволяват да се развива във сферата, в която си е пожелала. Това също е голяма грешка, защото живеем в свят, в който можем свободно, без значение от пола да се реализираме перфектно, а отнемането на свободата на избор е грешка, която ни кара да съсипваме и не оценяваме възможностите на човека до нас.

8. Правят неприемливи сравнения – Сравненията може да бъдат от сорта на - ''Съседката има по-хубави и дълги крака'', ''Жената на колегата е по- интелигентна и възпитана от теб'' или сравнения свързани със секса с бивши гаджета - всички тези примери са неща, които никога няма да поиска да чуе една жена, затова просто се въздържайте от подобен тип сравнения пред своята партньорка, ако не искате да я засегнете и нараните.

9. Не намират за необходимо да обсъждат проблемите си със своята партньорка – Повечето мъже се затварят в себе си и предпочитат да преминават сами пред трудностите, докато жената до тях не разбира точно какво се случва и се изпълва с още повече притеснения и тревоги. Затова би било добре и двамата партньори, да могат да споделят взаимно своите трудности, да се подкрепят и да бъдат истински приятели. Точно на тези отношения се крепи здравата връзка.

10. Не отделят нужното внимание и грижи, за да покажат своите чувства пред любимата – След време мъжете не намират за нужно да покажат на своята любима колко държат на нея, защото смятат, че тя така или иначе след толкова много време, трябва да го е осъзнала, но съвсем не така стоят нещата в главата на една жена. Жената се чувства силна и желана, когато усеща, но и чува вълшебните думи ''Обичам те …''.