Детето зодия Телец или асцендент Телец

  • Сподели:
Детето зодия Телец или асцендент Телец

20 април – 20 май е времето на малките сладки Телци. Родените в този период деца имат за свой закрилник и вдъхновител Венера – богинята на любовта и красотата, пазителката на природата, която носи живот и страст.

Научете повече за децата зодия Телец или асцендент Телец от информацията в галерията:

{GALLERY}

Източник: Първите седем

Астролог: Деси Микулашева
e-mail: desimikulasheva@abv.bg

Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия.

Детето зодия Телец или асцендент Телец

Телците имат няколко неизменни качества – търпение, изострена сензитивност и лоялност. Обичат да правят нещата спокойно, обичат комфорта и не понасят откритите конфликти и борби. Това обаче не означава, че не отстояват себе си.

Често могат да бъдат доста упорити и колкото повече се упражнява натиск върху тях, толкова по-силно ще се противопоставят. Може да се твърди, че ако едно дете Телец е убедено в правотата си, то няма да отстъпи на никого и пред нищо, независимо на каква възраст е или срещу кого трябва да се изправи.

Телците принципно предпочитат да правят нещата бавно, не защото са флегматични, а за да имат възможност да обмислят действията си в хода им. Стремежът им към удобство е пословичен.

Това е така, защото най-силният им двигател са сетивата. Цвят, светлина, миризма, вкус и допир – всичко край тях и за тях трябва да бъде хармонично и приятно.

Децата от зодията са едновременно гальовни и твърдоглави. Тази тяхна упоритост обаче ги прави изключително спокойни, а не избухливи. Обичат да си играят мирно, без да бъдат център на вниманието в групата или класа. Именно заради това качество привличат другите деца и стават много желан член на приятелските дружинки.

Децата Телец израстват честни и отговорни към родителите и приятелите си. Те обичат домашния уют и добре приготвената храна. Когато се забавляват навън също търсят приятна обстановка.

Похапват повече от обичайното, особено когато изпитват силни положителни или отрицателни емоции, а десертите и захарта често са тяхна слабост.

Венера, която управлява флората и фауната, е дала на този зодиакален знак пословична любов към природата и живите същества. Децата зодия Телец изпитват емоционална връзка и обич към дърветата в парка, птичките, котките на улицата, бездомните животинки и дори неизлюпените змийчета в намерените от тях яйца.

Тази любов може да се задоволи с чести разходки сред природата и отглеждане на някакъв домашен любимец.

Снимка: Mitrey / Pixabay.com

Детето зодия Телец или асцендент Телец

Този асцендент дарява децата със спокойствие, стабилност и таланти. Много често неговите притежатели са доста предпазливи и внимателни както в действията, така и във взаимоотношенията си.

Тъй като Телец е фиксиран знак, липсата на известна гъвкавост ще бъде очевидна, но пък целенасочеността и увереността им ще са просто за завиждане. Понякога може дори да проявяват невероятен инат и колкото повече упражнявате натиск, толкова по-силно те ще се противопоставят.

Тези деца имат много практичен подход към игрите, ученето и задачите, които им поставяте. Но стремежът към сигурност и стабилност ще бъде основополагащ при всеки техен ход. Изпитват наслада от хубавите неща в живота, имат силен усет към изкуството, парите, изящните вещи и лукса.

Децата зодия и асцендент Телец са тук, за да ни учат на любов към живота в неговия най-естествен ход, на уважение към Земята и нейните дарове, на това да бъдем благодарни за нещата, които имаме.

Да бъдеш обичан, нахранен и сгушен на топло, какво по-съвършено нещо можем всъщност да преживеем, нали?!

Снимка: dana279 / Pixabay.com

Детето зодия Телец или асцендент Телец

За да стигнете до сърцето и послушанието на детето Телец е добре първо да откликнете на тяхното желание за комфорт. Добра работа ще ви свършат меката завивка и домашната атмосфера, изпълнена с обич.

Хубаво би било да са заобиколени с пастелни тонове, а нежната музика и любимият им десерт ще са средствата и ключът за тяхното спокойствие и послушание.

След това вече може да пристъпите към това, което искате да свършат или научат. Ще да ги ядосате само, ако ги принуждавате да правят нещо, което в момента не ги вълнува, а ултиматумите и строгите изисквания при тях няма да работят.

Абстрактните обяснения и метафори тук просто са безрезултатни. Трябва да намерите начин да обяснявате и насочвате към желаните резултати така, че децата Телец да ги асоциират със собственото им усещания и представи за сигурност и комфорт.

Заложете на техните артистични таланти – основно музика и рисуване. Изкуството е най-мощният трансформатор на тяхната енергия. Включете и разходките в гората, парка или на плажа и ще имате най-чудесното дете, за което ще ви се възхищават всички приятели и близки.

Малкият Телец обичайно не държи да е първенец на класа, но за сметка на това учи упорито, системно и задълбочено. Умее да се концентрира и полага толкова усиля, колкото да удовлетвори възпитателите и родителите си.

Има поговорка за Телеца и тя гласи: "Когато Телецът работи, той работи здраво. Когато почива, той наистина ще се отпусне и ще релаксира." Такова е тяхното отношение към живота – сериозно и отдадено.

Дълбокото уважение към родителите им е вродено и именно това е вашето най-голямо преимущество, за което не трябва да се борите, а просто да поддържате любовта и топлината в сърцата им.

Снимка: Free-Photos / Pixabay.com

Детето зодия Телец или асцендент Телец

Ще забелязвате с всеки изминал ден колко много държат на играчките си и на всичко останало, което се води тяхно лично притежание. Ще ги споделят с други деца в игрите си, но няма да ги загубят или счупят.

Усещането за собственост е друга тяхна черта, която е добре да бъде насочвана към положителните страни на спектъра, а именно да пазят и уважават нещата, които имат.
Техните силни качества като устойчивост, постоянство, прагматизъм, артистичност, любвеобилност и любов към природата ще им помагат да успеят в живота.

За да преодолеят своята сянка в характера, е добре да ги възпитавате така, че да контролират склонността си към материализъм, да не се страхуват от промяната, да не проявяват прекомерно инат и да обуздават любовта си към вкусната храна.

Снимка: Pezibear / Pixabay.com

Детето зодия Телец или асцендент Телец

Точно поради тази причина външният вид на децата зодия Телец е просто очарователен. Момиченцата излъчват прелест от ден първи, а сладките момченца, въпреки че може да ви изглеждат леко тромавички, всъщност носят голяма сила и обаяние.

Тези деца са много здрави, със спортни наклонности, притежават силна издръжливост и устойчивост на физическо ниво. Често ще ви изглеждат напълно спокойни и със самообладание, защото умеят да изразяват емоциите си по умерен начин и с такт.

Снимка: JillWellington / Pixabay.com