"Easy On Me" - хипнотизиращата балада от Адел

  • Сподели:
"Easy On Me" - хипнотизиращата балада от Адел

"Easy On Me"...лиричната, емоционална, хипнотизираща балада на Адел, беше пусната в полунощ по британско време, предлагайки на феновете първия поглед към нейния нов албум, озаглавен "30".
Той ще бъде нейното продължение на масово успешните албуми "19", "21" и "25".

''30'' е записан, за да помогне на деветгодишния син на певицата, Анджело, да разбере развода между родителите си по-лесно.
„Чрез този албум исках да обясня на Анджело един ден, когато той е навършил вече 20 или 30 години, коя съм аз и защо доброволно избрах да разглобя целия му живот в преследване на собственото си щастие. Понякога цялата тази ситуация го правеше наистина нещастен. И това е истинска рана за мен, която не знам дали някога ще успея да излекувам.", сподели Адел пред списание "Vogue".

"Промених коя съм, за да поставя и двама ви на първо място, но сега се отказвам" - пее Адел.
Гласът ѝ е изпълнен със съжаление, но и решителност. Сякаш тя самата го удържа, за да не се развилнее още повече.
Щедра песен от към тонове и чувства. Въздейства като голямо, топло и меко одеяло, увито около самотата и болката на всеки, който е преживял разтърсваща раздяла или преминава през някаква криза.

Началото на клипа се поставя като тийзър към съдбоносен филм. Загадъчно. Наелектризиращо. Ние сме на нейно място. Движим се в такт с ръцете ѝ, слушаме всичко, което ни казва.
Режисьорът Ксавие Долан избира определен момент, за да премине от черно-бяла към пълноцветна лента - изяснявайки, че това е силуетът на жена, която е разрушила целия си свят, осъзнавайки, че няма нужда да се чувства виновна, затова че се е поставила на преден план. Много силна метафора.

Цялата песен може да чуете ето тук: https://www.youtube.com/watch?v=U3ASj1L6_sY