Една от най-обичаните двойки - Шакира и Жерар Пике - обявиха раздялата си

  • Сподели:
Една от най-обичаните двойки - Шакира и Жерар Пике - обявиха раздялата си

Чрез Ройтерс Шакира и Пике направиха съвместно изявление:

"Съжаляваме да потвърдим, че се разделяме. За благополучието на децата ни, които са наш най-голям приоритет, ви молим да уважавате тяхното лично пространство. Благодарим за разбирането."

Като причина за раздялата се говори за изневяра от страна на футболиста.

Шакира и нейният партньор Жерар Пике се срещнали на снимачната площадка на нейното музикално видео "Waka Waka".

Близо десетилетие по-късно видеото напомня за любовта им.
Шакира и нейният дългогодишен партньор Жерар Пике бяха заедно повече от десет години, като непрекъснато даваха на феновете да надникнат в щастливото им семейство в Instagram.
Двамата започнали да се срещат през 2010 г., след като музикалният клип "Waka Waka" ги събира. Заедно са родители на двама сина - Саша Пике Мебарак и Милан Пике Мебарак.

Шакира и Пике делят рожден ден на една е съща дата - втори февруари.

В интервю за списание Elle от 2013 г., певицата разказа как срещата с Пике възстановила вярата ù в Бог.

"Мисля, че съществуването на Бог, може да се докаже само чрез любов. Бях загубила своята вяра за известно време. Станах като агностик. Наистина ми беше трудно, защото по принцип съм много религиозна, а в продължение на години бях обезверена. Звучи банално, но не усещах любовта. Започнах да мисля, че няма Бог. Но тогава се появи той - Жерар и слънцето внезапно изгря."

Шакира никога не е била запален фен на футбола, дори не е познавала кой точно е Пике, докато не се срещат.
В началото на тяхната връзка певицата се страхувала при мисълта за брак:

"Предпочитам той да ме възприема като своя приятелка, любовница, вид забранен плод, разбирате ли. Искам да го държа на нокти. Не искам да ме възприема като своя съпруга."

Една от първите им изяви като двойка е по време на концерт на Шакира през май 2011 г. в Барселона, когато Пике се качва на сцената. По-късно двамата бяха забелязани да се целуват зад кулисите, което допълнително доказа, че наистина имат връзка.
През септември 2012 г. Шакира разкри в уебсайта си, че е бременна с първото им дете. Така на 22 януари 2013 г., за да обогати още повече тяхната връзка и да осмисли света им - се появява Милан Пике Мебарак.

В този момент Шакира и Пике били заедно от три години. На въпроса дали имат планове да се оженят, тя бързо отвърнала с "не".

"Вече имаме всичко, за което някога сме мечтали, имаме любовта си един към друг, имаме дете, свързани сме. Бракът нищо няма да промени. Бракът в известна степен ме плаши. Но ако някога реша да се омъжа, Жерар ще е човекът за мен."

Не след дълго двойката се сдобива с втория си син - Саша Пике Мебарак, роден на 29 януари 2015 г.

"Избрахме името Саша от гръцки и руски произход, което означава "защитник на човечеството" и "воин", написа тя в Instagram.