Фрида Кало: 10 неподражаеми цитата

  • Сподели:
Фрида Кало: 10 неподражаеми цитата

Трудно може да се вкара Фрида Кало в конкретни рамки. Картините, мислите, животът на мексиканската художничка за като самата нея - самобитна смесица от реализъм, символизъм и сюрреализъм. Всичко това подправено с латиноамерикански фолклор и щипка национализъм. HighViewArt.com подбра своите любими цитати от великата Фрида Кало.

1. "Бях свикнала да вярвам, че съм най-странната жена на света. Но после се замислих, че на тази Земя има толкова много хора и все някъде съществува друга жена, която се чувства по същия начин, както аз. Е, ако си някъде там и те има, и четеш това, знай, че не си сама – аз съм същата странница като теб."

2" Когато си решен да си отидеш, не е достатъчно просто да напуснеш, трябва да останеш далеч. За да успееш, тренирай сърцето си, както се тренира куче."

3. "Сърцето ми е с размерите на Аризона, но за съжаление, далеч не толкова сухо."

4. "Пия, защото се опитах се да удавя мъките си, но гадните копелета се научиха да плуват."

5 "Наричат ме сюрреалист, но аз никога не рисувам кошмарите си, нито красивите си сънища. Рисувам само реалността... моята."

6. "Трагедията е най-смехотворното нещо на света."

7. "Обичам да рисувам цветя, защото в картините те никога не увяхват."

8. "Крака – за какво са ми те, когато имам криле?"

9. "Иска ми се да можех да правя това, което ми харесва, без да се притеснявам от завесата на лудостта. Бих искала да аранжирам цветя по цял ден, да обичам, да се смея, да плача, да изпитвам болка... Ако можех да изградя свой собствен свят, той щеше да е в пълно съгласие с всички останали светове. И никога не бих ги определила като „ненормални“, само защото те са различни от моя."

10 "Нищо не е абсолютно. Всичко се променя, всичко се движи, всичко се върти, всичко лети и все някога си отива."

Ако сме пропуснали вашата любима мисъл от Фрида Кало, добавете я в коментарите!

Фрида Кало: 10 неподражаеми цитата

Автопортрет