Христо Стоичков разписва книги със своята внучка

  • Сподели:
Христо Стоичков разписва книги със своята внучка

По книжарниците вече е най-новата книжка за малки футболни фенове – „Историята на Стоичков за деца“. Вдъхновени от дългия и стръмен път към успеха на най-обичания български футболист, Христо Стоичков, страниците на това пъстро издание отвеждат децата на истинско спортно приключение. Приключение, което ще ги научи, че с постоянство, труд и усилия мечтите се сбъдват.

Водени от римуваните стихчета на талантливия Любомир Николов и красивите илюстрации на Кирил Танев и Неда Малчева, децата застават редом до легендарния номер 8 в напрегнати мачове, белязали историята на родния футбол; обличат екипите на любими популярни отбори; празнуват триумфални моменти като спечелването на Златната обувка и Златната топка. А всичко това се случва, докато лепят цветни стикери и се забавляват с весели задачки и лабиринти.

„Щастлив съм, че приятелите ми от „Софтпрес“ ще разкажат моята история в чудна интерактивна книжка. С рими, стикери и загадки ще научите за пътя ми от малките улички в Пловдив до световните стадиони и Златната топка.“, споделя Камата.

Сред най-големите почитатели на „Историята на Стоичков за деца“ е и внучката на Христо Стоичков – Миа. Специалното време, прекарано с дядо ѝ, е сред любимите ѝ занимания, но този път тя бе готова да замени игрите на терен с решаване на задачи от изданието, предназначено за най-малките фенове на футбола. Детската книжка бе повод за усмивка и на още 88 деца, които получиха първите бройки с автограф от Стоичков. Заради големия интерес към книгата часове преди да замине обратно за Щатите, Христо Стоичков разписа допълнително още 200 екземпляра, които също бяха изкупени.