Игра на калории - за 2 кг по-малко

  • Сподели:
Игра на калории - за 2 кг по-малко

Жените свалят много трудно повече от 1 кг на седмица. Лунни, водни, житни, зеленчукови и какви ли не диети, резултатът често отчайва.

Женското тяло разчита на мазнините, за да произвежда хормони, затова не е полезно да отслабваме прекалено бързо. И все пак, гледката пред огледалото по бански не е това, което ни се иска. Тогава?

1. Ограничете приема на калории - с 300-500 по-малко, отколкото приемате обикновено и се постарайте да изразходвате толкова повече. Мускулите горят калории, затова се заемете с активен спорт, най-добре – вдигане на гирички.

2. Плюсът от упражненията с гирички е, че стягат трицепса. Вземете си гирички от 2 до 5 кг и правете с тях няколко пъти седмично по три серии от по 15 свивания и разтягания.

3. За красиви крака и плосък корем няма по-добро от карането на колело и коремните преси – започнете с колкото можете и всеки ден увеличавайте с по 3, докато стигнете поне 15 на ден.

Всъщност, какъвто и спортен модел да възприемете, знайте, че тайната на неговото въздействие е в редовната практика, затова, тренирайте поне 2-3 пъти седмично.

Имайте предвид, че тренировката не е добре да бъде нито на гладно, нито на пълен стомах.

4. Ако проблемът е в коремната област, знайте, че хората, които дебелеят там, често имат високи стойности на кортизол – хормона на стреса.

За да стопите мазнините около талията, е добре да тичате или да ходите поне по 1 час всеки ден (Световната здравна организация препоръчва 10 000 крачки). Яжте повече храни, съдържащи фибри: сурови плодове, зеленчуци, зърнени храни и полезни мазнини – омега 3.

5. Пийте повече течности – половин час преди и след всяко хапване.

6. Спете достатъчно, тъй като режимът може да се отрази на настроението и кондицията ви, но постепенно тялото ще се настрои.

Възможни странични "ефекти": раздразнение и нервност, лош дъх, главоболие, пъпки, безсъние – това са възможните странични "ефекти", които отшумяват за няколко дни. А плюсът е, че ще свалите 2-3 кг и ще добиете здравословни навици.