Има различни начини да бъдеш умен

  • Сподели:
Има различни начини да бъдеш умен

За един учител винаги е било предизвикателство как да каже на учениците си, че имат слаби оценки без да ги огорчи и демотивира. Ръководството на началното училище в Бароуфорд (САЩ) като че ли е успяло да намери решение на този проблем. Писмото, което училището праща до своите първолаци, съдържащо резултатите от годишния им зрелостен изпит, бързо придоби популярност в социалните мрежи.

"Драги Чарли Оуен,

Приложено ти изпращаме резултатите от твоя KS2 изпит. Много сме горди с демонстрираната от теб отговорност и положени усилия през тази тежка последна седмица.

Въпреки това сме загрижени, че тези тестове не винаги оценяват всичко това, което прави всеки от вас специален и уникален. Хората, които създават и след това оценяват тези тестове, не познават всеки един от вас … не и по на начина, по който вашите учители и семейства ви познават.

Те не знаят, че много от вас говорят два езика. Те не знаят, че можеш да свириш на музикален инструмент или че можеш да танцуваш, или да рисуваш картини.

Те не знаят, че твоите приятели разчитат на подкрепата ти в трудни моменти или че смехът ти е способен да озари и най-тъмните дни.

Те не знаят, че пишеш стихове или песни, че тренираш спорт, че си мечтаеш за бъдещето, или че понякога се грижиш за малкия си брат или сестра след училище.

Те не знаят, че си пътувал до едно наистина хубаво място, или че знаеш как да разказваш страхотни истории, или че обичаш да прекарваш време със специални членове на семейството и приятели.

Те не знаят, че на теб може да ти се има доверие, че си мил и внимателен, и че се опитваш всеки ден да дадеш най-доброто от себе си … оценката, която получаваш, ще ти каже нещо, но не всичко.

Така че поздравления за резултатите, бъди много горд с тях, но не забравяй, че има много начини да бъдеш умен."

Източник: leadership.bg