Интервю с Джери О‘Конъл от сериала "Картър"

  • Сподели:
Интервю с Джери О‘Конъл от сериала "Картър"

- За какво става дума в "Картър"?

- В "Картър" става дума за един тип, който се казва Харли Картър. Той работи в телевизионен сериал за детективи, наречен "Повикайте Картър", но се връща за малко в родния си град в Северна Канада. Там, по случайност се оказва в положението да разследва истински престъпления, което се оказва му се отдава доста добре, благодарение на наученото от телевизията и вродената му дарба в разрешаването на криминални загадки.

- Кой е Харли?

- Моят герой се мести от малкия си роден град Бишъп в Холивуд, където пробива в телевизията. В сърцето си той си остава провинциално момче, но Холивуд взима превес в някакъв момент, променя го и изкуствено надутото му его излиза на преден план. Не в смисъл да си мисли, че всички глави се обръщат след него и че тълпата го обожава, не стига чак до там, но в него се заражда нуждата да поуспокои малко темпото, още повече, че макар наистина да има най-добри намерения, някак почти винаги успява да оплеска нещата. За щастие приятелите му от детинство Дейв и Саманта са насреща, за да му помогнат да си стъпи на краката и да намери отново пътя към себе си.

- Защо Харли се завръща в къщи?

- Защото му писва от Холивуд и неговия ненормален ритъм, знам какво има предвид героят ми от първо лице, повярвайте, той наистина копнее за дома и въобще не се поколебава да приеме поканата на приятелката си от детинство Саманта, която го моли да даде едно рамо на местната полиция. В тази нейна молба той вижда супер възможност и се изстрелва към дома със скоростта на светлината, а и всъщност е призован, за да прави това, което умее най-добре - да разплита загадки.

- Какво Ви привлече в ролята?

- На първото четене на сценария здравата се посмях, беше пълен с шеги в стила на "голямата знаменитост, която си се връща на село", "дойдоха големи времена за малкия град" и т.н. Аз се забавлявах, искрено се надявам и зрителите да се забавляват поне колкото мен.

- Каква е връзката на Харли със Сам и Дейв?

- За мен именно техните отношения са в сърцето на този сериал. Когато сме тримата заедно винаги е много забавно, толкова лесно, никакви усилия не ни коства, изключителна лекота изпитвам когато сме заедно пред камерата.

- Какво ще ни кажете за Норт Бей?

- Снимките бяха почти изцяло в Норт Бей и околността. Това е един прекрасен град, наистина, винаги ще заема специално място в сърцето ми, това място няма нищо общо с целия останал свят, а и самият град е като отделен персонаж в сценария и то в главна роля. В сериала обаче го наричаме Бишъп, защото не искаме в един момент хората да свързват името на този прекрасен град в Северна Канада с убийства, които се случват през ден. Защото в интерес на истината в това кътче от рая не се случи нито едно убийство докато аз бях там, а аз прекарах там месеци наред и в по-голяма безопасност не съм се чувствал никъде другаде, дори не си заключвах колата...

- Разбрахме, че сте пожънали нечувани успехи в кареоке бара на града?

- Всичките ми колеги, те са толкова готини, нямате си представа какъв певчески талант, всеки един от тях, заедно и поотделно! Нека ви кажа – актьорският състав на "Картър" ще разбие на кареоке всеки друг актьорски състав по света! Мат, който е в ролята на Уес техническият гений на полицейския участък как само пя Адел! Беше толкова добър, това беше най-готиното кареоке, на което съм присъствал. Варун, който играе агента ми от Лос Анжелис – много смешен персонаж, много смешен актьор, той пя Еминем и направо ни отвя! Бренда, която е в ролята на жената, която ме е отгледала, икономката на дома, ни разби с бродуейски мюзикъли, а Крисчън Брюн, който играе приятеля ми от детинство Дейв пя Proud Mary на Тина Търнър така, че дори тя би могла да му завиди!!!