Iron Maiden черпят вдъхновение от Изтока за 17-ия студиен албум - Senjutsu

  • Сподели:
Iron Maiden черпят вдъхновение от Изтока за 17-ия студиен албум - Senjutsu

Parlophone Records с вълнение анонсират издаването на 17-ия студиен албум на IRON MAIDEN, Senjutsu, първият им след 6 години, на 3 септември. Той е записан в Париж с дългогодишния продуцент Kevin Shirley и съвместен продуцент Steve Harris.

Албумът е предшестван от възторжено прието анимирано видео на 15 юли към първия сингъл  The Writing On The Wall, създадено по концепция на Bruce Dickinson с двама бивши ръководители в Pixar. То последва месец на тийзър кампания и глобално „търсене на съкровища‘ за находки за заглавието на трака и концепцията.

 За Senjutsu – превежда се горе-долу като ‘тактика и стратегия‘ – бандата отново избра услугите на Mark Wilkinson, който да направи зрелищна корица на самурайска тема, базирана на идея от Steve Harris. С продължителност по-малко от 82 минути, Senjutsu, като предишния запис The Book Of Souls, ще бъде във формат двойно CD/троен албум на плоча.

Steve казва: “Избрахме отново да записваме в Guillaume Tell Studio във Франция, тъй като мястото има успокояваща енергия. Положението там е перфектно за нуждите ни; сградата е била кино и има наистина висок таван, следователно има и чудесен акустичен звук. Записахме този албум по същия начин, по който го направихме с The Book Of Souls, написахме песен, изрепетирахме я и я записахме, докато още е свежа в главите ни. В този албум има някои много сложни песни, които отнеха много усърдна работа, за да ги направим точно както искаме да звучат и процесът на моменти беше много предизвикателен, но Kevin е чудесен в улавянето на същността на бандата и мисля, че усилието си заслужаваше! Много се гордея с резултата и нямам търпение феновете да го чуят“.

Водещият изпълнител, Bruce Dickinson, допълва, “Всички сме много развълнувани за този албум. Записахме го в началото на 2019 по време на почивка от турнето Legacy, така че можехме да  се възползваме максимално, но все пак имаше дълъг период преди излизането, за да се подготви чудесната корица на албума и нещо специално, като видео. Разбира се, пандемията забави нещата още повече – дотук с добре подредените планове – или това трябва да са ‚стратегии‘!? Песните са много разнообразни и някои от тях са доста дълги. Има също така една или две песни, които звучат доста различно от стандартния ни стил о мисля, че феновете на  Maiden ще бъдат изненадани -  по хубав начин, надявам се!“.

 

Траклист:

 

1.            Senjutsu (8:20)                                Smith/Harris

2.            Stratego (4:59)                                 Gers/Harris

3.            The Writing On The Wall (6:13)   Smith/Dickinson

4.            Lost In A Lost World (9:31)           Harris

5.            Days Of Future Past (4:03)            Smith/Dickinson

6.            The Time Machine (7:09)              Gers/Harris

7.            Darkest Hour (7:20)                        Smith/Dickinson

8.            Death Of The Celts (10:20)           Harris

9.            The Parchment (12:39)                  Harris

10.         Hell On Earth (11:19)                      Harris   

 

IRON MAIDEN имат над 100 милиона продажби от записи, повече от 2000 изпълнения на живо в 63 страни, милиони фенове по света и вече 16 студийни албума от топ клас на свое име –най-новият от които е The Book Of Souls от 2015, първият им някога двоен албум и най-успешен по класациите до момента, дебютирал на #1 в над 43 държави. През последните години бандата разшири завета си в няколко други области от личен интерес: собствената им, печелила награди, бира Trooper, чиито глобални продажби надвишават 30 милиона пинта (единица за обем в имперската система, бел.прев.), и е широко призната през последните двадесет години като най-успешното международно стартиране на британска бира със семейството от Cheshire, пивоварите Robinson. И също мобилната игра Iron Maiden: Legacy of the Beast – безплатна ролева игра, в която играчите се бият с легиони последователи на тъмнината и пространството като култовата  фигурка 'Eddie'. През лятото на 2022 бандата ще поднови финалната част на световното турне Legacy Of The Beast, което започна през 2018 и оттогава пътува по света, изпълнявайки пред почти два милиона фена аудитория.