Iron Maiden с нова музика след 6 години пауза

  • Сподели:
Iron Maiden с нова музика след 6 години пауза

 

Метъл титаните IRON MAIDEN разкриха чисто новия си трак, The Writing On The Wall, с нетърпеливо очаквана глобална видео премиера в YouTube. Песента, която у нас е налична за слушане чрез Орфей Мюзик / Warner Music, е писана от китариста на бандата, Adrian Smith, и водещия изпълнител, Bruce Dickinson, продуциран е от Kevin Shirley и съвместно продуцирана от басиста на Maiden и един от основателите, Steve Harris.

Bruce Dickinson първоначално е имал концепция за видеото, която се осъществи в колаборация с печелилите награди бивши ръководители на Pixar и запалени фенове на Maiden, Mark Andrews & Andrew Gordon. Двойката има общо над 50 години стаж в индустрията на анимирането на високо ниво, включващ работа по The Incredibles, Ratatouille, Brave, Monsters Inc & Finding Nemo. Сред партньорите, които те избраха да се включат в проекта, са BlinkInk, студио за анимиране в Лондон, уважавано заради работата си по разнообразие от глобални брандове от Adidas дo Coca-Cola, и редица престижни музикални видеа.

У директора на BlinkInk, Nicos Livesey, още един дългогодишен фен на Maiden и  сродна душа, те откриха човек, който споделя колективната визия за трака – дала резултат във финалния филм, който съдържа първи поглед към зашеметяващо ново превъплъщение на Eddie в зрелищна 3D форма. 

Bruce коментира:  “Имах доста ясна идея за концепция, която да придружи песента и, когато се срещнах с Mark и Andrew по Zoom, бързо стана очевидно, че всички сме на същата вълна и това се подсили с допълването на  Nicos и младия му екип в BlinkInk. Седмичните ни групови срещи по Zoom бяха креативни и много забавни!

Много съм горд с начина, по който стана видеото, наистина е по-скоро като мини филм. Знаех, че ще проработи веднага щом Mark даде живот на предложението ми с невероятния сториборд – мислех си, че можем заедно да направим нещо наистина специално. Смятам, че го направихме и се надявам феновете ни да се съгласят. Всъщност е основно създадено от феновете на Maiden!! ”.

Nicos Livesey продължава историята: “Бързо намерихме уменията, които искахме, и хората буквално се хвърлиха към мен да работят по видеото на Maiden  – имахме повече от 60 човека в 13 държави от Бразилия до Франция, от Румъния до Щатите, които имаха какво да добавят към клипа и бих казал, че любовта, страстта и разбирането към бандата блестят от всеки кадър. Те бяха екип-мечта, който продуцентите и аз да ръководим“.

Този анонс следва седмици на онлайн спекулации сред феновете на Maiden и рок и метал пресата, след като постери на ‘Belshazzar’s Feast’ за първи път се появиха на Download Pilot Festival. Оттогава феновете жадно следят за знаци и наблюдения по света, а много сайтове изглежда се свързаха с богатата история на Maiden, като Long Beach Arena в Лос Анджелис и The Cart & Horses в Лондон, както и 22 Acacia Avenue.

 

Bruce Dickinson носи същото изображение на ризата си по време на интервю със Sky TV News, още повече засилвайки спекулациите преди официално да  покани всички на ‘Belshazzar’s Feast’, следвайки Listening Party в Twitter  за албума наIron Maiden, Seventh Son of a Seventh Son миналия петък.