Искаш нещата да се подредят? Отпусни се!

  • Сподели:
Искаш нещата да се подредят? Отпусни се!

Улавяла ли си се да си мислиш, че животът е несправедлив и тежък. Имаш ли усещането, че той е непрестанна борба и ако за малко се разсееш или загубиш кондиция, ще бъдеш наказана? Познато ли ти е състоянието да си нащрек и да дебнеш за скрити опасности.

Ако отговаряш на някои от тези въпроси с "да", имаш спешна нужда да се изкараш от този режим и да се отпуснеш. Знам, че понякога за това трябват повече усилия, отколкото да си постоянно нащрек. Искам да те уверя обаче, че те си струват.

Когато жената е отпусната, тя привлича хубавите неща в живота си. Причината е, че именно тогава тя е в истинската си същност и може да действа с лекота. Жените не са създадени да се борят и да мъкнат бреме на гърба си.

Това не означава, че не могат да бъдат организирани бизнес дами и да имат корпорации. Просто е нужно да се научат да правят бизнес по женски, без да излизат от енергията си. Пътят към това да се отпуснеш обикновено минава през няколко условия:

Да се лишиш от удоволствието да страдаш

Колкото и странно да звучи, когато човек е заел ролята на жертва в живота, той се подхранва от това да преувеличава драмите си и да прави от мухата слон. Когато си "горкичката" имаш основания да занимаваш хората със себе си и да получаваш внимание.

От друга страна имаш перфектно извинение да бягаш от отговорността в живота си. Ти си жертва на обстоятелствата, на чужди решения и съответно не си виновна за липсите, грешните стъпки и издънките.

Да се откажеш от двойните стандарти

Това, което очакваш да получиш от другите, първо трябва да си готова ти самата да го дадеш на тях и на себе си. Искаш да получаваш изненади – спри да контролираш всичко и всички, направи крачка встрани от ежедневните изпитани пътечки. Предизвикай се да си спонтанна.

Да се фокусираш върху доброто и красивото

Вместо да мрънкаш срещу навалицата в метрото, си дай сметка колко бързо ще стигнеш до другия край на града благодарение на него. Огледай се – има толкова много хора, с които да осъществиш контакт.

Влизаш в заведение и разочаровано вдигаш вежди, защото е почти празно? Оцени възможността да си избереш масата с най-добра гледка и да получиш персонален сервитьор. Когато видиш добрите страни на ситуацията, можеш да се отпуснеш и насладиш значително по-лесно.

Да скъсаш с криворазбраната лоялност

Може би майка ти, баба ти, повечето жени в семейството ти са натоварени и бързащи? Виждала си умората им и си ги чувала да казват, че "женската работа няма край", че "да си жена е наказание".

Нормално е да приемеш тези убеждения като свои, защото имаш нужда от принадлежност, от усещането, че си като близките си. Помисли от позицията на големия и разумен човек, който си в момента, какъв е процентът истина в тези думи?

Те важат ли за всички жени? Забележи кои са жените около теб, за които полът им е ценен дар? Харесваш ли ги? Даваш ли си сметка, че можеш да избереш да приличаш на тях и по този начин да излекуваш рода си, да предедадеш нататък нещо различно?

Да се научиш да пазиш полето си

Ако си забелязала, че си склонна да поемаш от настроението на другите, или че като си на определено място започва да те боли глава, да ти се гади, да ти става нервно, вероятно си податлива на енергията на околните. Съществуват много техники за предпазване.

Една от тях е да си създаваш енергиен щит, когато излизаш навън. Можеш да го визуализираш като капсула от светлина, която те обгръща и която пропуска само добрите влияния да те достигат.

Да помниш, че щастието и нещастието са заразни

Ако искаш да живееш, потопена в своята женска същност, намери си практики, които ще те подкрепят в това. Ако работиш над своята женственост, намери си приятелки, за които това също е важно и бягай надалеч от много заетите и супер недоволни от живота жени.

Да кроиш стратегии и планове

Въвлича те в мъжката енергия. Жената чувства и усеща, интуитивна е и се доверява на вътрешния си глас. Така чува себе си и оставя на вътрешната й светлина да я води.

Следващият път, когато светът се забърза и ти се чувстваш задъхана и напрегната, просто поеми няколко пъти дълбоко въздух и се отпусни. После направи нещо, което то носи удоволствие и радост. След това отново помисли за ситуацията, която те е притеснила. Сигурна съм, че ще усетиш разликата.