Как чрез силата на подсъзнанието да сбъдваме мечтите си

  • Сподели:
Как чрез силата на подсъзнанието да сбъдваме мечтите си

Съществуват хиляди техники и лечебни средства, които се уповават на силата на нашето подсъзнание, която е тясно свързана с вярата. Повечето хора забравяме, че най-скъпото, което притежаваме стои в нас самите, а именно нашата душа. Има библейски разкази, които доказват, как хората са успявали да лекуват неизлечимо болни, именно чрез силата на мисълта.

Нашето подсъзнание обикновено крие ключовете на всеки проблем, който изниква в нашето съзнание. Чрез силата на нашето подсъзнание, можем да излекуваме, както нашето тяло, така и нашите мисли. Всяка наша мисъл е в следствие на дадено събитие – минало, настояще и бъдеще.

Обикновено нашето съзнание работи без почивен ден - 24 часа в денонощието.

Ако успеете да промените своите мисли, ще можете да промените съдбата си.

Ако искате да сбъдвате своите мечти, просто трябва да зачеркнете от речника си думите - Не мога и Няма да се справя. Тъй като подсъзнанието ви има способността да се подчинява на вашите думи, затова е нужно да повярвате в собствените си сили и да изтъквате своите способности, а те трябва да се осланят на принципа - Аз мога всичко. Важно е да можете да разграничите мислите си и да не вярвате на неща, които ви натъжават и огорчават. Повярвайте на силата на вашето подсъзнание и чрез вярата в по-добро бъдеще, то ще бъде привлечено към вас. Вашите мисли са вашият път към успеха.

Съзнанието ви е изградено от две нива – рационално и ирационално. То е сбор от вашите мисли и емоции. Всяка ваша мисъл остава във вашето подсъзнание, а то има способността да привлича към вас, това което най-силно мислите, а именно, ако си мислите за хубави неща и се научите как да ги предизвикате да се появят в живота ви - това ще се случи, както и обратното, ако мислите нещо лошо, то ще нахлуе в живота ви и без да го искате.

Най-важното, което не трябва да забравяте, е че когато веднъж сте дали точна заповед на вашето подсъзнание, то директно започва да я изпълнява. Дори и да не ви се вярва подсъзнанието работи на един и същи принцип, спрямо добрите и лошите идеи – това значи, че независимо каква е вашата мисъл или идея, то директно започва да работи върху нея.

Когато започнете да натрупвате негативни мисли във вашето подсъзнание, директно ще предизвикате негативни емоции във вашия живот, затова трябва да внимавате какви мисли допускате в главата си. Когато го настроите на конструктивна и позитивна честота, просто ще забележите как нещата се получават от само себе си.

Благодарение на творческите и положителни мисли, вие ще се радвате на добро емоционално и физическо здраве, а животът ви ще започне да се подрежда по начина, който сте начертали в своето съзнание. Психиатрите са на мнение, че когато дадена мисъл стигне до нашето подсъзнание, тя има способността директно да се запечата в мозъчните клетки. Когато подсъзнанието ви е възприело дадена идея, то директно започва да работи за изпълнението ѝ.

Силата на мисълта е най-голямото оръжие, с което човечеството разполага, защото благодарение на нея, можем да си помогнем взаимно, да подобрим живота си, но можем и да навредим на останалите хора. Затова е важно, какви мисли трупаме в нашето подсъзнание и ако искаме да постигнем успех в изпълнението на своите мечти, трябва да насочим мислите си към нещата, които искаме да постигнем, но без това да нарани други хора, както и нас самите. Нашата мисъл, трябва да е насочена към най-благоприятния и сигурен вариант, в който ще се чувстваме удовлетворени и щастливи.

Подсъзнанието работи на един много интересен принцип, а именно – то асоциира нашите идеи и има способността да използва всеки детайл, който се е закрепил в съзнанието ни и който е свързан със събития от миналото ни. То събира информация за преживени ситуации, емоции и чувства, и на базата на тях, започва да търси правилното решение за нас, но ние сме тези, които можем да му дадем правилната насока.

Това, в което вярвате и внушавате на вашето подсъзнание е закон за него – единствено вие сте негов господар и само вие може да го контролирате. Вашето подсъзнание не е ваш съдник и за него е без значение в каква насока са мислите ви.

Дали са верни или погрешни, то просто работи върху мислите, които са му внушени от вас самите. Замислете се, че ако се опитате да повярвате в нещо, което всъщност е лъжа – вашето подсъзнание директно, ще го възприема за истина, защото е плод на вашите мисли и чрез силата на самовнушението, човек може да повярва в неща, които не съществуват или просто са илюзия.

Ако искаме да сбъднем нашите мечти, е нужно да запълним съзнанието си с мисли насочени в тази посока, да имаме нагласата, че можем и вярата, че ще се случи.

Нужно е да се научим да вярваме от сърце и мислите ни да са насочени в положителна насока с поглед към доброто, красивото и творческото – тогава ще станем истински господари на бъдещето си. Тогава чрез силата на нашето подсъзнание ще успеем да сбъдваме всяка наша мечта.

Запомнете, че каквито мисли, теории и вярвания, успеете да внушите на своето подсъзнание, вие ще можете да ги почувствате под формата на реални събития.