Как да бъдете по-успешни на работното си място

  • Сподели:
Как да бъдете по-успешни на работното си място

Светът около нас безспорно е един от най-важните фактори за нашето професионално развитие. Нещата, които ни се случват, оставят своя отпечатък върху съзнанието ни. Професионалната среда може да бъде гостоприемна и не чак до толкова за нас, затова е важно да можем да оцеляваме въпреки конкуренцията и фирмената политика. Преуспелите хора са наясно с тези неписани правила и че човек трябва да владее способността да се променя, ако иска да оцелее в среда, в която преобладават животинските желания и разбирания за успех.

Защото ако не си способен да се противопоставяш на тези закони, ти ще бъдеш премазан от останалите зверове, които се борят не само за оцеляване, но и за господство над останалите. Има някои неща, които ще ви научат да бъдете по-подготвени в професионалната среда, в която се развивате и ще ви помогнат да бъдете по-успешни.

Никога не си мислете, че знаете всичко – винаги има какво ново да научите и да се обогатите духовно и професионално. Всяко ново знание е във ваш плюс.

Ако искате да бъдете по-добри и по-успешни в работата си, неминуемо ще трябва да пожертвате част от свободното си време и от това да бъдете до близките си хора. Това е цената, която трябва да платите, ако искате да постигнете всичко за което мечтаете.

 Стремете се винаги да бъдете добре информирани за всички нови детайли, които са част от работата ви. Така ще сте винаги подготвени за всякакъв вид промени.

Ако искате началството ви обърне достатъчно внимание, трябва винаги да имате нови идеи.

 Поставяйте си малки изпълними задачи, така нещата ще се получават плавно, но сигурно. Никога не се заемайте с нещо, което не е по силите ви.

Дори и когато вече сте преуспели, не забравяйте своите стари контакти и хората, които са ви помагали по пътя към върха.

Когато имате дадена задача се постарайте да я свършите перфектно, нещо повече - вложете повече сили и енергия в изпълнението на тази задача, отколкото вашето началство е очаквало.

 Никога не злоупотребявайте със своя професионален статут, както и с хората по пътя към върха. Защото с времето това ще се върне към вас, като бумеранг.

Вложете всичките си сили и енергия върху задачата, дори и това да значи да работите до късно вечер. Успелите хора нямат изградено работно време, те работят до момента, в който не са приключили и с последната си задача за деня.

Упоритостта е ваш партньор по пътя към успеха, не го забравяйте.

Никога не се разколебавайте и обезкуражавайте от критиките на колегите ви.

Винаги правете това, което ви кара да се чувствате щастливи и се постарайте да обичате, това което правите – това е най-важната рецепта за успех.

Не се страхувайте да показвате своята самоувереност чрез действия.

Запазете чувството си за хумор.

Когато сте на нова позиция никога не се правете на по-голям професионалист от вашите колеги и на такива хора, които всичко могат и всичко знаят. Постарайте се да попивате всяка полезна информация и се учете на възможно повече неща от вашите колеги.

Вярвайте само и единствено във вашите собствени способности, дори и да има човек, на когото може да разчитате безрезервно, не спирайте да вярвате в себе си и в това, което само с помощта на собствени си сили ще можете да постигнете.