Как да намерим своята половинка?

  • Сподели:
Как да намерим своята половинка?

Имало едно време... Така започват всички приказки. Сега ще ви разкажа една...

Имало едно време, когато Великият творец създал Човека. А после го разделил на две равни половинки. Едната половинка превърнал в Мъж, а другата - в Жена. И ги разделил на различни разстояния един от друг, за да се търсят и да се намират.

Защото всеки мъж имал своята единствена и неповторима жена, предназначена само за него. А всяка жена имала единствен и неповторим любим само за нея. Всички останали били... неподходящи. И можели да бъдат щастливи, само ако намерят липсващата си половинка. Иначе били нещастни.

И като я срещнат, веднага ще я познаят. Та нали е точно тяхната. Но по пътя всеки ще среща много други половинки и ако не е тяхната, ще ги оставя. И така цял живот в едно трепетно очакване - Той ли е? (Тя ли е?) Случва се да се намерят - две половинки - и така стават едно цяло. И ако имат късмета да се открият, чак тогава започват да се радват на истинско щастие!

Тази приказка има щастлив край като всяка приказка. Тя има и щастливо начало - нищо не е в твоите ръце кога и как ще срещнеш твоята половинка, стига да не спираш да я търсиш.

И всичко, разказано в нея, е просто приказка, нищо повече. Защото в живота нямаме половинки, които ни чакат някъде. Ние сами ставаме такива и ние сами превръщаме партньорите си в такива.

Защото в живота всичко зависи от нас, от нашите ръце, нашата активност и желание да намерим своята половинка и да влезем във връзка. Защото в живота всеки сам си намира своята половинка и се превръща в едно цяло с всеки, с който пожелае.

Друг е въпросът, че всеки човек е първоначално и изначално е едно ЦЯЛО. И не е нужно да е в цяло с някой друг, за да е щастлив. Може да е щастлив и сам със себе си. И не е необходимо да търси някаква половинка. Нужно е да търси партньор, с който иска да създаде хармонични, равноправни взаимоотношения. И това е РАБОТА. Не е ЧУДО.

Работата включва няколко неща:

1. Да се чувстваш добре със себе си. Да си избиеш от главата, че някой друг е длъжен и ще те направи щастлив.

2. Да обичаш противоположния пол. Да говориш хубави неща за противоположния пол. Да уважаваш противоположния пол.

3. Да знаеш кой си, какви са твоите ценности, накъде вървиш, какво искаш да постигнеш в живота, какъв партньор ти е нужен.

4. Да знаеш какво искаш от бъдещия си партньор - кой е той (тя), как изглежда, какви ценности има, какви мечти...

5. Да търсиш своя партньор, но не на всяка цена, в отчаяние, а винаги в състояние на удоволствие и игра, с лекота.

6. Дай воля на въображението си - понякога твоята "половинка" може да е много по-близо до теб, отколкото предполагаш. Дай си нужното време.

Ако искаш да работим заедно, заповядай на: www.svetlushall.wordpress.com