Как да не превърнеш секса в мираж?

  • Сподели:
Как да не превърнеш секса в мираж?

Знаете ли от какво са недоволни най-често семейните хора, които консултирам? От сексуалния си живот. Предполагам, че не ви изненадвам с този отговор. Още повече, че статистиката показва, че 60% от хората са изневерявали в някакъв момент от семейния си живот.

Как става така, че в определен период със същия този човек сте правили секс по няколко пъти на ден, а сега понякога се оказва, че месецът е преполовил, а все още нямате отбелязана точка в леглото? Много просто – всяка сфера от живота, която не ви е на дневен ред и на която не отделяте внимание, излиза от фокуса ви и се смалява.

Ако не мислите и не говорите за секс и все го оставяте за по-добри времена - когато сте по-малко изморени, в по-свежо настроение, с по-малко работа, то либидото ви постепенно пада и вие дори губите необходимостта да правите секс редовно.

Ето няколко начина, които ще ви помогнат да не прогоните секса трайно от живота си:

Не превръщайте леглото в офис

Устойчивият навик да си носите работа вкъщи и да използвате лаптопа или да четете документи, докато очите ви започват да се затварят, е страстоубийствен. Изобщо не съм привърженик на идеята, че сексът се прави само вечер и то в леглото, но е факт, че за повечето хора това е предпочитаното време и място.

Когато вие решите да използвате това време за доработване, вероятно и партньорът ви ще намери своя начин да го уплътни. Отгоре на всичко, когато оставате на работна вълна или пък се ровите във "Фейсбук" до среднощ, вие оставате в информационния поток, в напрежението на деня.

За да има желание за секс, жената е нужно да бъде спокойна и отпусната. Да не говорим, че за да се възстанови изцяло, тялото ви има нужда да се изолира от електромагнитните вълни, идваща от техниката. 

Не слагайте телевизор в спалнята

Имайки телевизор в спалнята, си осигурявате възможността вместо отпуснати от оргазъм, да заспите напрегнати от поредната порция ужасяващи новини за взривове, кражби и насилие. Дори да не гледате информационни емисии, признайте честно пред себе си колко време от живота сте пропуснали, цъкайки настървено по дистанционното в търсене на нещо, което ще грабне вниманието ви.

А колко от вниманието си дневно давате на човека до вас? Колко минути отделяте на това да разговаряте, без да се разсейвате от нещо друго? Колко време се целувате или прегръщате? Резултатът от пресмятането показва недвусмислено къде ви е фокусът – към връзката ви или към външния свят. 

Не се занемарявайте

За да бъде тигрица в леглото, жената има нужда да се чувства красива, да харесва тялото си. Ако това, че зимата не ходите боси навън е повод да забравите телефона на козметика си, това неизбежно се отразява на самочувствието ви.

Нещата не опират до това дали мъжът ви ще забележи и дали изобщо ще се впечатли от пропуските във външния ви вид, а до усещането, което вие имате в собствената си кожа. Ако не се чувствате секси и привлекателна, няма как да ви се прави секс. 

Поемайте инициативата

Запомнете - мъжете не харесват жени, които се държат като фригидни. Те също имат нужда да се чувстват желани, да бъдат съблазнявани и провокирани. Ако към липсата ви на инициатива се добавят и няколко случая, в които не особено тактично сте им отказвали секс, не се оплаквайте, че вече сякаш не са "винаги готови".

Понякога мъжкото его е доста по-крехко, отколкото ние си представяме. За да бъде един мъж ненаситен към ласките ти е нужно да му дадеш увереността, че е бог в леглото. Той може да бъде такъв, ако подходиш правилно към него. 

Не бъдете регулировчик в леглото и не говорете постоянно

Да му кажеш какво ти харесва и да го насочиш е едно, но да не спираш с инструкциите и да контролираш всяко движение, е нещо съвсем различно. 

Не използвайте секса за манипулация или като награда за заслуги

Никой не обича да бъде правен на глупак. Дори да казваме, че мъжете не могат да мислят с двете си глави едновременно, а ти да си царица в управлението на долната, рано или късно и горната ще се включи. Когато тя реши, че ситуацията не я устройва, лесно може да ти отнеме властта над останалите части. 

Запомнете – не оставяйте секса на случайността. Планирайте го и се настройвайте за него. Това не изключва да се радвате и на спонтанните му проявления. Скоро ще усетите благотворното му въздействие и върху вас и върху връзката ви.

Снимка: theselfloveformula.com