Как да постигнем желанията си чрез позитивни мисли

  • Сподели:
Как да постигнем желанията си чрез позитивни мисли

Основните причини за неуспехa са неувереността и прекалените усилия. Много хора сами слагат препятствия пред осъществяването на желанията си, защото не успяват напълно да разберат как действа подсъзнанието им.

Когато знаете как действа подсъзнанието ви вие придобивате самочувствие и увереност. Не забравяйте, че когато подсъзнанието ви приеме една идея то веднага се заема с изпълнението й. Подсъзнанието включва всичките мощности за постигането на целта, мобилизира всички умствени и духовни закони на дълбоките пластове на съзнанието ви. Тази закономерност важи и за добрите, и за лошите идеи. Следователно, ако вие го използвате за осъществяване на негативни мисли, то ще ви носи неприятности, неуспехи и бъркотия. Когато го използвате конструктивно, то ще ви донесе просветление, свобода и душевен мир. Ако мислите ви са положителни и изпълнени с обич, неизбежно ще получите правилния отговор. Оттук става съвършено очевидно, че единственото, което трябва да направите, за да преодолеете неуспехите, е да накарате подсъзнанието си да приеме идеята или молбата, като почувствате тяхната реалност още сега. Останалото ще свърши закономерното действие на подсъзнанието ви, като даде отговора вместо вас.

Никога няма да успеете да постигнете резултат чрез мисловни принуди - вашето подсъзнание не откликва на принудата, то откликва на вашата вяра или на съзнателно приетите от вас мисли.

Неуспехите ви може би се дължат и на твърдения като ,,Нещата все повече се влошават”,  ,,Никога няма да получа отговор”, ,,Не виждам никакъв изход”, ,,Няма никаква надежда” , ,,Не знам какво да правя”, ,,Страшно съм объркан”. Когато изказвате подобни твърдения вашето подсъзнание не реагира и не ви съдейства. Също като войник, който старателно отбелязва на календара колко дни остават до уволнението, по този начин вие не се придвижвате нито напред, нито назад. С други думи не постигате нищо.

Ако влезете в такси и дадете на шофьора пет - шест различни указания за посоката в продължение на пет минути, той ще се обърка и най–вероятно ще откаже да ви закара където и да било. Същото е и с подсъзнанието ви. Трябва да стигнете до твърдото убеждение, че изход има, че има решение на неприятния проблем. Само безкрайният разум във вашето подсъзнание знае отговора. Когато съзнателно стигнете до твърдо и ясно решение, тогава вашето подсъзнание започва да действа. Просто трябва да повярвате, че всичко е обратимо и възможно. Мислете само и единствено положителни неща и така подсъзнателно ще ги подканите да се случват.