Как да повдигнем самочувствието си

  • Сподели:
Как да повдигнем самочувствието си

В природата както и в целия свят има баланс, именно затова не би трябвало да очакваме другите хора да ни харесват, ако самите ние не се харесваме със своите качества и недостатъци.

Човек е свободен да избира, както в какъв стил да се облича, така и как да се държи пред обществото, а самочувствието е особено важно за вътрешното състояние на всеки, за това как се чувства емоционално и как изглежда в очите на останалите хора.

Самочувствието е от важно, както за нашето физическо състояние и тонус, така и за духовната ни същност, именно затова когато не вярваме достатъчно в собствените си възможности и не се харесваме, ние изпитваме чувство за малоценност, самосъжаление и страдаме от този факт. Има няколко начина, чрез които можем да повишим самочувствието си, както и да се почувстваме по-добре в собствената си кожа. 

1. Харесвайте външната си обвивка 

Господ е създал човек различен от останалите хора и по свой собствен начин напълно уникален, именно затова всеки, трябва да е благодарен за своята външна обвивка, която неизменно може и да притежава своите недостатъци, но в голям процент от случаите те са видими единствено за нас самите, защото сме успели да се вглъбим в дребни детайли, които всъщност нямат чак такова значение за света около нас.

Не спирайте да си повтаряте, че вие сте уникален, съвършен и незаменим, а това, което притежавате трябва да ви накара да се почувствате привилегировани и различни. Всеки човек по света си има  своя чар и положителни черти и когато се научим вместо да губим своето време и да се вглеждаме в незначителните несъвършенства по нашето тяло, ние трябва да имаме поглед за положителните черти от физиката си. 

Човек е съвършен именно с нещата, с които се отличава от останалите хора – никога не го забравяйте. 

2. Харесвайте своята вътрешна обвивка

Човек е това, което мисли и чувства и когато запълним мислите си с хубави неща, ние ще успеем да се чувстваме по-добре. Когато успеем да запълним съзнанието си с моменти, които ни карат да се чувстваме щастливи, повярваме в себе си и в това, че притежаваме една съвършена духовност, която трябва да обогатяваме, само и единствено с положителни емоции - без злоба, тъга, завист и безразличие, ние ще успеем да постигнем истинско удовлетворение от живота.

Нужно е да се изпълним с чувства на обич към себе си и околните, с чувство за спокойствие и удовлетворение от живота, който ни е даден и да се постараем да го изживеем по най-добрия възможен начин за самите нас, а той е свързан с начина, чрез който се възприемаме. Именно затова трябва да харесваме това, което носим отвътре и ни прави хора.

Когато човек обича себе си, той се зарежда със свръх сили, които му позволяват да постигне всички набелязани цели, защото самочувствието е важно за личностното ни израстване и духовно усъвършенстване.

3. Заобиколете се от положителни личности

Хората около нас имат способността да ни предават част от енергията си, затова е важно ако получаваме някаква енергия, тя да е настроена от към положителни вълни.

Всички хора сме предразположени да попиваме от енергията на хората в нашето близко обкръжение, затова е важно, ако не искаме заряда, който ще получим от тях да ни накара да се чувстваме зле, уморени и разконцентрирани – да избягваме негативни хора, които имат склонност да се оплакват и да ни натоварват психически, защото това се отразява както на нашето настроение, така и на самочувствието ни, защото сме допуснали емоционалните вампири, да се хранят с нашите чувства. 
Човек е себе си, когато е заобиколен от точните хора. 

4. Повярвайте в своите собствени сили

Вярата в себе си е една от първите и основни стъпки, които задължително трябва да следваме, ако искаме да се чувстваме добре. Когато вярваме, че можем да постигнем всичко и имаме нужните сили да се справим с всички неприятности, няма да има сила в света, която да може да премести положителната стена, която сме издигнали пред себе си и която е закодирана да допуска единствено положителни хора и емоции през нея.

Защото това, за което мислим подсъзнателно,ние без да искаме привикваме в живота си, а нашето самочувствие се гради единствено на емоционалното ни състояние, което трябва да бъде подплатено с много вяра и сили.

Доброто самочувствие е от съществено значение за цялото ни състояние, за това как изглеждаме, за това какви мисли ще преминават през съзнанието ни и какви емоции ще предизвикваме в другите хора, затова трябва да се научим да вярваме в собствените си сили и възможности, само така ще живеем в пълен синхрон сами със себе си.