Как да повишим своята енергия?

  • Сподели:
Как да повишим своята енергия?

Като бъдем благодарни за позитивните неща в живота си, като правим хубави неща за другите хора.

Когато сме мили с другите хора, често настроението ни се подобрява и се чувстваме по-щастливи. Според едно изследване хората, които правят добри неща за други хора всеки ден в продължение на 4 седмици, се чувстват по-щастливи и по-удовлетворени.

Добрите дела, довели до този резултат, включват дребни жестове като: да задържиш вратата на някого, да почерпиш приятел с обяд, да се усмихнеш на непознат, да пуснем някой пред нас на опашката, да направим комплимент, да посетим болен приятел, да помогнем на съсед с покупка или ремонт. Когато правим хубави неща за другите хора, обикновено се чувстваме по-добре, по-позитивно свързани с тях, на по-висока енергия и съответно - по-щастливи.

Предлагам ви следното упражнение:

През следващите няколко седмици (поне 4) планирайте прояви на благоволение. Могат да бъдат дребни неща, които правите за семейството, за приятелите, за колегите, съседите, непознатите хора и дори за животни. Може да си водите дневник през това време и да си записвате всичко, което смятате, че е проява на благоволение от ваша страна. Освен случката, запишете и емоционалното си състояние - как сте се почувствали в тези конкретни ситуации.

Обърнете внимание и дали в резултат на извършването на тези действия се активират позитивни базисни вярвания за вас самите, другите и света.

Поръчайте КНИГА "Как да управляваме емоциите си", Светла Трифонова