Как да различиш голямата от истинската любов

  • Сподели:
Как да различиш голямата от истинската любов

Всеки намира някой, с когото тръпката и химията помежду им е толкова силна и привличаща, че започва да мечтае как ще са заедно завинаги, как ще се оженят и гледа как ще изглеждат децата им в бебе генераторите.

В повечето случаи това приключва бързо и някак неусетно и личността се затваря и изгражда един опит, който го спира да мечтае така при следващата "голяма любов" и го раздава мааалко по-кротко. Най-голямата разлика между двете е, че в едната връзка единия обича повече, а в другата не мерите кой кого обича повече.

Всеки един от нас е преживявал тежка раздяла, след която си е мислил, че никога повече няма да обича така, както е обичал досега. И като представител на женския пол ще мина на "ти" към дамите и ще ви кажа – Прави сте! Защото, когато срещнете истинската любов разбирате какво означава всъщност думата "любов".

Излизате на срещи веднъж в месеца и се вълнувате като ученици, планирали сте всичко – кино или театър, чуждестранна кухня, нощна разходка, три бутилки вино и дори да сте от много време заедно не спирате да си говорите. Винаги ще намерите как да подхванете нова тема и дори да сте си разказали всички истории, като Тед от "Как се запознах с майка ви" се изслушвате и се смеете сякаш слушате историята за първи път, а в кратките паузи между разговорите се гледате влюбено. Прибирате се вкъщи след работа изморени и дори мълчанието е приятно.

Научавате много нови неща от партньора си. Начинът, по който ви кара да се чувствате е отново влюбено, но някак по-спокойно, никога скучно, има сигурност в цялата ви връзка, не правите планове, защото не трябва – той ви учи да се наслаждавате на всяка една минута и покрай него обиквате живота и го виждате с други очи. Един мъж без значение от колко време сте заедно трябва да се отнася с вас като с една истинска дама, и дори в нечии представи една дама да е само изисканите дрехи, той ще ви накара да се чувствате като дама дори със скъсани дънки и кецове.

Всъщност истинската любов се различава с това, че партньорът ви помага да се изградите и пораснете личностно. Дори да не търпиш градивна критика, започваш да се интересуваш от мнението му, защото знаеш, че ще ти бъде полезно и винаги откровено. Той ви подкрепя и обича. Ставате по-уверени и по-сигурни в себе си. Започвате да се замисляте защо не сбъднете мечтите си, а той върви до вас и колкото и да са детски, наивни или дори задънена улица, той отново е до вас.

В момента може да ви звучи някак лигаво, а за някои и невъзможно, но всъщност в един момент си давате сметка, че е точно така. Караниците са някак различни, не си повишавате глас, защото се уважавате и винаги единият прави компромис, без да ви го натяква след това. Никога не се повдига въпросът за раздяла, защото такъв вариант няма и с говорене всичко се оправя.

И точно там е магията, изказвате си мнението, без значение дали е различно или не. Той няма да ви упрекне, а ще изложи и своето и не би си позволил да ви го наложи, което ще доведе до поредното опознаване. Това е човекът, на когото ще признаете най-големите си страхове и най-дълбоките си тайни, а той в замяна ще направи същото.

Не при всеки любовта е песен, но е най-красивата мелодия, най-първичното чувство у човека и ту ни изгражда, ту ни променя, но винаги към добро. И накрая един малък съвет - обичайте се повече и винаги с цялото си сърце!