Как да разпознаем лъжеца

  • Сподели:
Как да разпознаем лъжеца

Истинският и изпипан лъжец, знае как, да си борави с чувствата и страховете на човека, срещу него. В повечето случаи, той се опитва, да обърка и разконцентрира човека. Представя себе си, като жертва и се опитва, да ви убеди, че всички останали, около вас ви спестяват истината и единствения човек, на който може, да разчитате, да ви отвори очите е той.

Как да го разпознаем:

Най важно е да се съсредоточим и внимателно, да наблюдаваме погледа, жестовете и мимиките на човека, за да разпознаем, дали ни казва истината или ни лъже.

Когато ви разказва дадена случка, следете за продължителността и прекаленото много детайли, които ви предоставя човекът. Те са сигурен източник, че той не е честен с вас. Продължителността на разказа, паузите, които присъстват, истеричен и не на място смях, също са сигнали, по които може, да го познаете. Един от начините, по който се издава лъжецът, е когато започне да повтаря въпроса, който сте му задали – така, той се опитва да спечели време, в което да измисли отговор, на който бихте се хванали.

Още едно от важните неща, за които трябва да наблюдаваме, е изражението – когато, човек ви лъже, обикновено се опитва да избегне зрителен контакт. Погледът му блуждае и не може да се съсредоточи в една точка или да ви гледа продължително. Когато измисля лъжа, съсредоточава погледа си на дясно и нагоре (в ляво от вас и нагоре).

Сигурни сигнали, че човекът ви лъже са  – почесване на брадичката, пипане на носа или ухото, докато говори, търкане на очите или прикриването им със слънчеви очила.

Внимавайте, когато ви правят и прекалено много комплименти, с тях лъжецът се опитва да ви разконцентрира и да забравите темата на разговор.

Още сигурни сигнали са  - когато се усмихва фалшиво, отклонява поглед и се изчервява.

Автор: Мариела Илиева