Как да разпознаем верния приятел от интриганта

  • Сподели:
Как да разпознаем верния приятел от интриганта

Ако се колебаем дали в нашето обкръжение сме попаднали на хора, които не са откровени и добронамерени към нас, можем да прочетем как да разпознаем истинските и верни приятели от интригантите и манипулаторите.

Верния приятел е:

Човек, на който може да се доверите денонощно и когато ви се наложи да му звъннете през нощта, той няма да се замисли и ще ви подкрепи винаги.

До болка откровен. Той предпочита да назовава нещата с истинските им имена. Стреми се да ви казва всичко и добрите и лошите новини.

Не се притеснява да споделя пикантни подробности за своя личен живот и винаги е готов да получи съвет от вас, както и вие от него.

Освен че може да му споделите всичко, което ви тежи, може да се забавлявате от сърце и душа с този човек.

Когато отидете на кино, заведение, ресторант, дори и на екскурзия - винаги си делите разходите и никога не плащате само вие.

Никога не говори лошо за вашите роднини и обкръжение – защото се е превърнал в неделима част от вашето семейство. Всички ваши близки намират общ език с него и истински го харесват.

Подкрепя ви, дори и когато не сте особено прави.

Никога не се карате за сериозни неща, защото вече се познавате достатъчно добре и знаете своите качества и недостатъци.

Той е човек, с който може винаги да се забавлявате и дори, когато ви е най-тежко, успява да ви развесели  и да ви накара да се смеете от сърце.

Интригантът е:

Човек, на който не можете да разчитате, когато имате нужда, защото винаги си намира нещо по-спешно и по-важно от вашите проблеми и тревоги.

Лъже ви умишлено с цел да ви изпокара с останалите хора в живота ви, за да може по-лесно да властва над вас.

Старае се да разбере повече за вас, но внимава да не разкрива пикантни истории от своя живот, за да не ги използвате срещу него на по-късен етап от отношенията ви.

Заплита умишлено скандали, прави от мухата – слон. Стреми се да подклажда интригите и се забавлява от чуждото страдание.

Използва ви финансово, разчита на вас да погасявате и най-елементарните сметки за ресторант, кино, заведения и никога, ама никога не се бърка в джоба, за да си разделите евентуално разходите.

Лъже ви, дори и за най-малките неща. Предпочита да ви спестява фактите и самата истина. Използва лъжите, като средство да ви срине психически и да смятате, че той е единственият човек, на който може да разчитате.

Приятелите - сами си ги избираме, затова и трябва особено много да внимаваме, когато допускаме някой в живота си. Има хора, които не са добронамерени към нас и от които трябва да се пазим, но има и такива, на които можем да разчитаме безрезервно. Такива, на които можем да се доверим искрено.